Muzeul National de Stiinta si Tehnologie Leonardo da Vinci din Milano

milano_muzeu_23.10.2010Muzeul National de Stiinta si Tehnologie Leonardo da Vinci din Milano – www.museoscienza.org – gazduieste o colectie vasta compusa din peste zece mii de piese, atat obiecte originale cat si machete sau modele, expuse intr-un spatiu de 23.000 de metri patrati. Colectiile muzeului prezinta istoria stiintei si tehnicii cu ajutorul unor exponate cum ar modele ale unor obiecte ale lui Leonardo da Vinci. Muzeul dispune si de unele dispozitive pentru redare audio si exponate despre metalurgie si primele motoare. Muzeul National de Stiinta si Tehnica Leonardo da Vinci se numara printre cele mai importante muzee de tehnica si stiinta din lume.

Cele 28 de sectiuni ale muzeului sunt impartite pe suprafata a trei cladiri separate: Cladirea Monumentala, care este o fosta manastire a carei constructie dateaza de la inceputul secolului 16; Cladirea Transportului Feroviar si Cladirea Transportului Aerian si Naval.

Cea mai importanta parte a muzeului este Galeria Leonardo unde sunt expuse o multime de masinarii din lemn si modele sau machete bazate pe proiectele lui Leonardo: masini zburatoare sau de razboi, modele de poduri si cladiri defensive, macheta orasului ideal si multe altele. Unele dintre machetele la scala mare sunt chiar functionale.

Cladirea Transportului Feroviar este una dintre cele mai impresionante parti ale muzeului. Este replica unei gari in stil Art Nouveau ce gazduieste un numar mare de locomotive cu motoare electrice si pe aburi. Aici se gasesc tot felul de exponate care prezinta cai ferate in constructie, poduri sau tunele sapate pentru trenuri de-a lungul timpului. Cladirea Transportului Aerian si Naval a fost infiintata in 1960 si este o parte interesanta a muzeului ce expune modele care prezinta istoria aviatica si 12 aeroplane si un submarin.

Si in acest muzeu am vazut multe grupuri de copii care studiau in salile Muzeului. Parca mai mult decit in alte muzee vizitate, aici se poat vedea evolutia omenirii.

Biletul de intrare pt adulti costa 10 Euro, pt tinerii sub 25 de ani costa 7 Euro, iar pt seniorii peste 65 de ani si elevii insotiti de profesori in grupuri organizate biletul costa 4.50 Euro.

Iata mai jos imaginile realizate in Muzeul National de Stiinta si Tehnologie Leonardo da Vinci din Milano in 23.10.2010:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *