Castelul Sforzesco din Milano

milano_castelul_sforzesco_22.10.2010Unul dintre simbolurile orasului Milano, alaturi de vestitul Dom si nu mai putin vestita Opera este, fara indoiala Castelul Sforzesco – www.milanocastello.it.

Castelul Sforzesco a fost construit in secolul XV si ultima restaurare a avut loc dupa bombardamentele din 1943.

Castelul este de fapt un complex patrat, cu latura de 200 metri, inconjurat de un sant care in zilele noastre este lipsit de apa. In dreptul fatadei principale flancata de doua donjonuri cilindrice (cele doua din spate sunt patrate) portalul de la intrare este marcat de turnul lui Filarete, aflat deasupra, reconstruit in 1905 de Beltrami. Portalurile de pe celelalte flancuri au deasupra siruri de ferestre si creneluri pe ultimul registru, toate refacute in secolul al XIX-lea.

In curtea castelului se afla trei muzee, cel mai notabil fiind Muzeul de Arta Istorica (Museo d’Arte Antica del Castello Sforzesco). In patrimoniul muzeului se afla Pieta Rondanini, ultima opera a lui Michelangelo, si picturi ale celebrilor artisti: Mantegna, Bellini, Leonardo da Vinci si Fra Filippo Lippi. Celelalte doua muzee care se afla in castelul Sforcezo sunt: Muzeul de Arte Aplicate si Muzeul Arheologic.

Accesul in castel este liber, iar accesul in muzee costa 5 Euro pt adulti si 3 Euro pt studenti si pt seniorii peste 65 de ani.

Am vizitat Castelul Sforzesco in 22.10.2010, dar nu am mai avut timp sa vizitam si muzeele.

Iata mai jos un scurt film realizat in curtea castelului:

.

Imaginile realizate in castel in 22.10.2010 le puteti vedea mai jos:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *