UPC Romania scoate internetul in strada

sigla_upcBucuresti, 28 octombrie 2014 – UPC Romania, companie membra Liberty Global, anunta astazi lansarea serviciului UPC Wi-Free, care le asigura clientilor de internet UPC acces gratuit si nelimitat la web in afara casei. UPC scoate internetul in strada – Wi-Free ofera acces la internet wireless prin sute de mii de hotspot-uri din tara si alte milioane de hotspot-uri din strainatate.

La nivelul pietei se remarca o nevoie ridicata de conectivitate in afara casei prin Wi-Fi – 52% dintre persoanele adulte din mediul urban folosesc conexiuni Wi-Fi in afara casei, in timp ce internetul mobil (3G/4G) este folosit de 29%, iar internetul mobil prin stick USB de 23%*. Pe masura ce rata de penetrare a dispozitivelor compatibile Wi-Fi (smartphone-uri, tablete) creste, nevoia unei conexiuni permanente la internet creste si ea. In 2013, 32% dintre utilizatorii romani de internet navigau de pe smartphone, iar 14% de pe tableta**.

 “Clientii vor sa fie conectati oriunde, oricand, pe orice dispozitiv. UPC inoveaza in permanenta pentru a le oferi atat conectivitate, cat si divertisment – scoatem internetul in strada pentru si mai multa mobilitate. UPC Wi-Free este un produs global, care revolutioneaza experienta clientilor nostri. Ofera acces simplu, gratuit si nelimitat la sute de mii de hotspot-uri din Romania. Foarte important, cu Wi-Free, clientii nostri de internet au Wi-Fi gratuit si in strainatate – in Europa exista deja milioane de hotspot-uri UPC Wi-Free, iar numarul lor creste zi de zi”, declara Robert Redeleanu, CMO UPC Romania.

Mobilitatea in interiorul casei a fost si ramane una din prioritatile UPC Romania. In acest moment, 57% dintre clientii Fiber Power au Wi-Fi de la UPC, ceea ce reprezinta o dublare fata de perioada similara a anului trecut. In ultimii 4 ani, in baza UPC, numarul clientilor de internet cu Wi-Fi a crescut de 14 ori. UPC Wi-Free reprezinta pasul urmator – internetul de la UPC depaseste perimetrul casei si iese in strada.

Conectarea la UPC Wi-Free este simpla si automata. Primul pas pentru activarea serviciului este crearea unui cont My UPC, urmata de configurarea parolei Wi-Free. Odata autentificat, un client de internet UPC va ramane conectat permanent in locatiile in care exista acoperire Wi-Free. Accesul la internet este gratuit, nelimitat si sigur – doar clientii autentificati se pot conecta.

Un aspect foarte important este faptul ca Wi-Free foloseste o latime de banda dedicata, suplimentara (10 Mbps download), independenta de banda alocata abonamentului fiecarui client. UPC Wi-Free functioneaza prin crearea a doua retele wireless distincte si poate suporta pana la 5 conexiuni simultane UPC Wi-Free.

UPC Wi-Free aduce mobilitate serviciilor noastre si ne apropie de obiectivul de a-i conecta pe clientii nostri oriunde ar fi. Accesul gratuit si nelimitat la internet, atat in tara, cat si in strainatate, fara costuri suplimentare, reprezinta un beneficiu puternic. UPC isi asculta clientii si le ofera servicii care raspund foarte bine nevoilor actuale de conectivitate si divertisment”, completeaza Robert Redeleanu.

Inca din momentul lansarii, UPC Wi-Free are o acoperire de sute de mii de hotspot-uri in Romania si milioane de alte puncte de acces in Europa, in tarile Liberty Global. Serviciul va fi disponibil, in curand, si in alte tari europene, dar si in SUA, datorita acordului dintre Liberty Global si Comcast.

Detalii despre UPC Wi-Free sunt disponibile pe www.upc.ro/wi-free.

Sursa: www.upc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *