Dezactivarea platii contactless la cardurile ING

In ultima perioada am observat ca ING Bank inlocuieste la expirare cardurile clientilor cu carduri care au si tehnologia contactless.

De asemenea am auzit ca au inlocuit si carduri care inca nu au expirat tot cu carduri care au si tehnologia contactless. Am si eu, din iarna, un card Visa Contactless (la solicitarea mea) dar inca nu am reusit sa fac nici o plata contactless cu el. Am incercat la magazinul Real din Arad de doua ori dar de fiecare data vinzatoarea de la casa mi-a spus ca nu functioneaza sau ca e mai bine sa introduca cardul in cititor. O sa revin cu un articol dedicat acestor tipuri de carduri dupa ce reusesc sa fac si citeva plati cu el.

Cei care doresc sa dezactiveze functia contactless la POS-uri pt cardurile ING trebuie sa sune la serviciul MyLine si dupa ce intra in legatura cu un operator sa solicite acest lucru. Practic se va seta limita de plata contactless la POS-uri la 0 lei. Astfel cardul ING se poate folosi in continuare pt extragerea de numerar de la ATM, plata la POS (prin introducerea in POS) si pt plata pe Internet. Am sunat la MyLine si am primit confirmarea ca se poate face dezactivarea si respectiv reactivarea acestei functii.

Se poate reveni la activarea platilor contactless sunind tot la MyLine. Numerele de apel sunt:

 • 0214028391 (Telekom)
 • 0374138391 (Orange)
 • 0372388391 (Vodafone)
 • 0314068391 (Digi)

Din HomeBank se pot seta pt fiecare card (inclusiv pt cele contactless) doar numarul de tranzactii / zi si valoarea tranzactiilor / zi pt ATM-urile ING, ATM-urile altor banci, tranzactiile la POS si platile pe Internet.

.

1 comment for “Dezactivarea platii contactless la cardurile ING

 1. delma
  19/12/2019 at 13:41

  multumesc!
  dupa ce am incercat sa dezactivez contactless de la mai multe bancomate – fara succes, optiunea nu aparea pe ecran – am gugalit, am dat peste aceasta insemnare si am dezactivat din homebank. simplu si usor, multumesc inca o data!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *