Excursie in Insula Skiathos

grecia_skiathos_28.08.2006Cu cele 69 de plaje cu nisip fin, Insula Skiathos (“Umbra lui Athos”) inseamna natura pura, verdeata, distractie, viata de noapte si delicii culinare – intr-un cuvant, o experienta de neuitat !

Insula Skiathos este cea mai vestica dintre Insulele Sporade din Marea Egee si este o insulă destul de mică, măsurând doar 12 kilometri lungime şi 4 kilometri laţime. Orașul principal este Skiathos (cu o populatie de 4988 locuitori in 2001) și pe insula se afla si un aeroport.

Frumusetea naturala a Insulei Skiathos este cu siguranta ceea ce impresioneaza vizitatorul atunci cand se apropie cu vaporul sau cu avionul. Insula Skiathos, inzestrata in mod unic de natura, este literalmente inconjurata de 69 de plaje magnifice, cu nisip fin. Pentru inot, puteti alege o plaja linistita sau una cosmopolita, una mai larga sau una mai ingusta. Daca va doriti o plaja bine organizata, cu beach baruri, cu sporturi nautice si salvamari, va recomandam plaja Koukounaries, desemnata ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din lume, dar si altele cum ar fi: Megali, Ammos, Vassilias, Achladies, Kalamaki, Agia Paraskevi, Vromolimnos, Troulos si Banana. Plaje mai linistite puteti gasi pe partea de nord si nord-vest a insulei, recomandate fiind Mandraki, Elia, Angistros, Megalos si Mikros Aselinos si Kechria.

Am vizitat Insula Skiathos in 28.08.2006 intr-o excursie de o zi din statiunea Paralia Katerini. Am parcurs un drum de  aproximativ 3 ore din Paralia Katerini pina in portul Volos, locul de unde urma să ne îmbarcăm pe vasul spre Insula Skiathos. Experienta pe vas a fost extraordinara. Capitanul si sotia lui au prezentat o serie de dansuri grecesti si au antrenat la dans toti pasagerii. Timpul a trecut pe nesimtite si tot dupa aproximativ 3 ore am acostat in port.

Am vizitat in fuga orasul Skiathos, care este un oras aglomerat, construit intre 1829 si 1830, pe locul unui oras antic ce a existat pe doua dealuri la marginea marii. Cladirile orasului modern Skiathos sunt mici si simple, in mare parte avand doua nivele si dispuse in forma de amfiteatru. Erau multi turisti cind am fost noi, in special din tari vorbitoare de limba engleza si din Germania. Parca si preturile erau mai mari decit la Paralia Katerini.
Am fost (cu acelasi vapor) si pe plaja Koukounaries si am facut baie in apa cristalina si linistita, de parca era un lac si nu o mare.
La intoarcere ne-am imbarcat pe acelasi vapor si am avut acelasi program de dansuri grecesti la care au participat si pasagerii. In portul Volos ne astepta autocarul cu care am ajuns din nou in Paralia Katerini.
A fost o zi excelenta in care am reusit sa vizitam o destinatie de vis din Grecia. Iata ai jos imaginile realizate in excursia din Insula Skiathos in 28.08.2006:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *