Tirgurile de Craciun de la Viena

Începând cu mijlocul lunii noiembrie şi până la Crăciun, cele mai frumoase locuri din Viena se transformă în fermecătoare tirguri de Crăciun. Mirosul prăjiturilor specifice de Crăciun şi punch-ul fierbinte răspândesc atmosfera tipică de dinainte de Crăciun.

Piaţa Primăriei – Rathausplatz – se transformă într-un tărâm strălucitor de poveste. Cele aproximativ 150 de standuri de vânzare oferă cadouri de Crăciun, decoraţiuni pentru bradul de Crăciun, dulciuri şi băuturi calde. Iar pomii din parcul ce înconjoară Primăria sunt împodobiţi de sărbătoare şi strălucesc într-o mare de lumină.

viena_30.11.2009_01Aproape de Piata Primariei se afla Piata Maria Tereza –Maria-Theresien-Platz – între Muzeul de istoria artei şi Muzeul de Ştiinţe ale Naturii. În perioada Adventului, aici se găsesc peste 70 standuri cu articole de artă populară tradiţională şi cu idei originale de cadouri.

viena_29.11.2009_01Târgul de Crăciun din faţa Palatului Schönbrunn oferă o atmosferă romantică în faţa clădirilor imperiale şi se transformă după Crăciun în Târg de Anul Nou. Piaţa, ce freamătă de viaţă oferă obiecte meşteşugăreşti tradiţionale, decoraţiuni de Crăciun realizate manual, concerte de Crăciun şi un program cuprinzător pentru copii, inclusiv un atelier de Crăciun.

viena_28.11.2009_01

Un impresionant decor baroc îl oferă şi Tirgul de Crăciun de la Palatul Belvedere. Frumosul parc al palatului oferă spaţiu pentru un frumos târg de Crăciun. O scena amenajata aici ofera locul in care divese formatii de tineri sa ofera cintece specifice de Sarbatori.

viena_29.11.2009_02

 In faţa bisericii Karlskirche se amenajeaza un tirg de Craciun mai deosebit unde am vazut diverse animale care pot fi admirate de copii. Tot aici am vazut baloturi de fin pe care se poate sta cind se savureaza o cana de vin fiert.

viena_30.11.2009_02

Desigur ca sunt si alte locuri in Viena unde sunt amenajate Tirguri de Craciun, dar noi am vizitat doar cele de mai sus. Peste tot se poate bea vin din niste cani frumos colorate pt care trebuie platita o garantie de 5 Euro (cel putin asa era cind am fost noi) Multi turisti nu mai returnau canile si astfel se alegeau cu o frumoasa amintire de la tirg. Asa am facut si noi, astfel ca si acum pot admira aceste frumoase amintiri de la tirgurile de Craciun din Viena.

Toate imaginile realizate la Tirgurile de Craciun din Viena in perioadele 29-30.11.2008 si 27-30.11.2009 le puteti vedea aici..

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *