Serviciul Spatiu privat virtual furnizat de ANAF s-a extins la nivel national

sigla_anaf_newScriam in septembrie 2014 ca ANAF lanseaza un nou serviciu: Spatiu privat virtual, iar de la inceputul lunii decembrie 2014 Serviciul Spatiu privat virtual furnizat de ANAF se extinde si in alte regiuni.

Recent am citit aici ca incepind cu data de 15 decembrie 2014 serviciul Spațiu privat virtual se extinde la nivelul intregii tari. Spațiul Privat Virtual este primul serviciu electronic pus în funcțiune în România, prin intermediul căruia o persoană fizică își va putea consulta online propria situație fiscală.

Comunicarea electronică în Spațiul Privat Virtual se face atât dinspre contribuabil către ANAF, cât și dinspre organul fiscal către contribuabil. Contribuabilii au acces la următoarele informații privind propria situație fiscală:

  • Soldul obligațiilor neachitate
  • Decizia de impunere anuală (începând cu 2013, emisă anul acesta)
  • Nota privind obligațiile de plată, care se poate prezenta fie la Trezorerie pentru a efectua plata, fie informațiile din cuprinsul acesteia pot fi utilizate pentru a efectua plata online
  • Informațiile cuprinse în declarația 112 – respectiv sumele declarate de angajator pentru contribuțiile de asigurări sociale în funcție de veniturile realizate.

Proiectul va fi dezvoltat în sensul că se vor extinde categoriile documentelor şi informaţiilor comunicate spre și dinspre contribuabili. Persoanele fizice se vor putea identifica şi cu alte tipuri de credenţiale, cum sunt telefonul mobil sau cardul de sănătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *