Piata La Boqueria din Barcelona

barcelona_18.11.2011Piata La Boqueria din Barcelona – www.boqueria.info – numita oficial Mercat de Sant Josep de la Boqueria, este o piata de produse alimentare situata pe celebrul bulevard La Rambla, la aproximativ 500 de metri de Plaça de Catalunya.

Prima mentionare a pieței Boqueria din Barcelona datează din 1217, când mesele au fost instalate în apropierea porții vechi al orasului pentru a vinde carne. Începând decembrie 1470 era o piață de porci in acest loc. La început, piața nu a fost închisă și nu a avut statut oficial, fiind considerată doar ca o prelungire a pieței Plaça Nova.
Ulterior, autoritățile au decis să construiască o piață separată pe bulevardul La Rambla. Construcția a început la 19 martie 1840 sub conducerea arhitectului Mas Vilà. Piața a fost deschisă oficial în același an, dar planurile pentru construirea au fost modificate de mai multe ori. Inaugurarea a avut în cele din urmă a structurii loc în 1853. O noua piață de pește a fost deschisă în 1911, iar acoperișul de metal care există și astăzi a fost construit în 1914.

In piata puteţi găsi de la fructe proaspete (inclusiv sucuri), legume, fructe de mare şi carne pina la produse de patiserie, brânzeturi, dulciuri şi fructe cu coajă lemnoasă.

Piata este deschisa de luni pina simbata intre orele 8 si 20:30. Daca ajungeti in Barcelona trebuie neaparat sa vizitati si aceasta piata. Cu siguranta nu veti regreta !

Am vizitat Piata La Boqueria in 18.11.2011, iar imaginile realizate atunci le puteti vedea aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *