Clientii McDonald’s pot plati neasistati la peste 430 de terminale, utilizand orice tip de carduri – indiferent de tehnologia acestora

sigla_mcdonaldsPlecand de la ideea diversificarii si optimizarii metodelor de plata in restaurantele McDonald’s dar si din dorinta de a oferi clientilor o noua experienta de plata cu cardul si a obtinerii unui timp de tranzactionare foarte scurt, sub 2 secunde si jumatate, Asseco SEE si BRD au format un parteneriat pentru implementarea proiectului „Cashless”.

Proiectul presupune utilizarea, fara interventia casierului, a cardurilor bancare, indiferent de tehnologia acestora: cu pista magnetica, cu chip sau contactless. Practic, cardurile clientilor nu mai ajung in mana casierului, clientul introducandu-l singur in terminal, respectandu-se in acest fel normele PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard).

La finalul anului 2014, in locatiile McDonald’s se instalasera deja peste 431 de terminale, la care clientii pot plati neasistati, acestea fiind integrate direct cu casele de marcat.

Tehnic, PIN Pad-urile sunt intr-un VLAN separat, datele ajungand din restaurant, printr-o infrastructur de comunicație redundant, la sediul McDonald’s, iar de acolo printr-o linie dedicată la BRD. Bonurile fiscale si chitanțele bancare se tiparesc pe aceeași imprimantă, eliminandu-se intervenția casierului si riscul de apariție a defectelor de listare.

Marea incercare, si provocare in același timp, in implementarea soluției, a fost punerea cap la cap a aplicațiilor care ruleaza pe casele de marcat și pe PIN Pad-uri, cele doua reusind “sa se inteleaga” perfect intre ele. Interfata realizata de ACROM impreuna cu Asseco SEE a fost punctul nodal al proiectului, validarea acesteia efectuandu-se prin zeci de ore de programare, simulari si teste realizate intr-un laborator ce a replicat 1:1 infrastructura unui restaurant.

“Proiectul, pe langa integrarea terminalelor cu casa de marcat si obtinerea unui timp de tranzactionare foarte scurt pentru clientii restaurantelor McDonald’s, presupune si integrarea în sistemul bancii a solutiei de management a terminalelor dezvoltata de Asseco SEE, precum si dezvoltarea si implementarea solutiei de RKL (Remote Key Loading), ce permite incarcarea de la distanta a cheilor de criptare”, a declarat Carmen Petre, Payment Business Unit Sales Manager în cadrul Asseco SEE.

Pentru aceasta lansare din 2014, in premiera pentru piața romaneasca, proiectul „Cashless” a fost castigatorul categoriei e-partnership in cadrul celei de-a XII-a editii a Galei Premiilor e-Finance.

Sursa: www.nocash.info.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *