Informare pt Decizia de impunere pt plati anticipate pe 2015 prin serviciul Spatiu privat virtual de la ANAF

sigla_anaf_newScriam in 16.09.2015 ca ANAF lanseaza un nou serviciu: Spatiu privat virtual, iar din 15.12.2015 Serviciul Spatiu privat virtual furnizat de ANAF s-a extins la nivel national.

In decembrie 2014 mi-am activat si eu acest serviciu (detalii puteti citi aici). Iata ca azi 03.03.2015 am primit (de la adresa admin.portal@mfinante.ro) pe adresa de email cu care m-am inregistrat in sistem urmatorul mesaj: “Ati primit un nou document in spatiul virtual privat de pe portalul ANAF”

Am intrat in cont si am gasit la sectiunea Mesaje documentul (in format .pdf) Decizia de impunere 260 pe anul 2015. Mai exact este vorba de Decizia de impunere privind plăţile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contribuţii de asigurări sociale de sănătate, precum şi privind obligaţiile de plată cu titlu de contribuţii de asigurări sociale pe anul 2015.

Documentul era datat 02.03.2015. In anii trecuti primeam acest document prin posta in a doua jumatate a lunii martie. Iata ca se poate si mai repede simplu si elegant ! Spre deosebire de anul trecut pe pagina a 2-a a Deciziei se mentioneaza explicit conturile in care se pot face platile pt impozit (Venituri din profesii libere si comerciale) si CASS (CASS obligatorii pers.fizice). De mentionat ca aceste conturi sunt diferite deci vor trebui facute doua plati !

De asemenea se mentioneaza si modalitatile de plată ale obligaţiilor fiscale:

– in numerar la unitatea Trezoreriei statului TREZORERIA MUNICIPIULUI ARAD

– prin mandat postal la subunităţile poştale ale C.N.Poşta Română S.A.;

– prin virament utilizând ordinul de plată din contul propriu deschis la o banca din România (inclusiv prin internet banking)

– prin virament, utilizând contul tranzitoriu deschis pe numele Ministerului Finanþelor Publice

Astept cu nerabdare momentul cind aceste obligatii se vor putea plati online cu cardul direct de pe pagina ANAF, probabil dupa ce Trezoreria Statului va fi autorizata ca acceptator de plata cu cardul bancar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *