Pasagerii Wizz Air isi vor putea alege locurile din avion

sigla_wizzairPasagerii Wizz Air îşi vor putea alege contra cost, din luna mai, locurile pe care vor să le ocupe în avion, cei care doresc să stea în primul rând, de exemplu, sau să aibă spaţiu suplimentar pentru picioare urmând să achite un tarif suplimentar cuprins între 5 şi 23 de euro.

“Clienţii vor avea la dispoziţie în mod gratuit un sistem de alocare automată, care va fi integrat în procesul de rezervare din 8 aprilie 2015. Wizz Air va aloca locuri apropiate pasagerilor care călătoresc împreună pe aceeaşi rezervare, acolo unde acest lucru este posibil. Clienţii îşi vor putea schimba locul alocat cu un alt loc pentru un comision care începe de la 1 euro. Schimbarea va putea fi efectuată pe wizzair.com sau prin aplicaţia pentru smartphone WIZZ cu până la 3 ore anterior plecării aeronavei. Locurile preferate, cum ar fi cele de pe primul rând, pentru debarcare rapidă, sau locurile cu spaţiu suplimentar pentru picioare, pot fi rezervate pentru un comision mai mare, în funcţie de disponibilitate şi conform regulii primului solicitant”, se arată într-un comunicat al operatorului aerian low-cost.

Tariful pentru locuri poziţionate în partea din faţă a avionului este cuprins între 3 şi 17 euro, iar pentru cele din spatele cabinei costul este de 1 – 2,5 euro.

Sistemul de locuri alocate va funcţiona din 4 mai 2015 pe anumite rute (Budapesta-Barcelona, Katowice-Londra, Bucureşti-Dortmund), urmând ca din 19 mai 2015 să fie introdus pe toate cele 360 de rute Wizz Air din cele 37 de ţări.

Clienţilor care au rezervat bilete înainte de 8 aprilie 2015 pentru zboruri cu locuri alocate le vor fi atribuite locuri în momentul check-in-ului, în timp ce pasagerii care au rezervări care includ WIZZ Xtra legroom şi WIZZ Reserved Seat îşi vor putea alege locurile fără niciun cost adiţional.

“Pasagerii membri WIZZ Premium şi WIZZ Privilege Pass îşi vor putea alege orice loc în mod gratuit şi vor beneficia în continuare de Priority Boarding (prioritate la îmbarcare). Începând cu 8 aprilie 2015, Wizz Air reduce tariful serviciului Priority Boarding la 2 euro”, se arată în comunicat.

Compania aeriană operează o flotă de 55 de aeronave Airbus A320 de la 21 de baze, pe 360 de rute care asigură legătura între 110 destinaţii din 37 de ţări. Wizz Air a transportat 15,8 milioane de pasageri anul trecut şi s-a listat recent la London Stock Exchange.

Sursa: www.mediafax.ro

Actualizare 09.04.2015

Comunicatul de presa de pe pagina web a Wizz Air il puteti citi aici.

Detalii despre serviciul Locuri alocate (inclusiv harta de amplasare a acestora in avion) puteti citi aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *