Declaratia 200 pt anul 2014 se poate depune online prin intermediul serviciului Spatiu privat virtual furnizat de ANAF

sigla_anaf_newAm intrat azi in contul meu pt serviciul Spatiu privat virtual (SPV) furnizat de ANAF si am vazut ca a aparut un serviciu nou.

Incepând cu data de 06 aprilie 2015, vă puteţi depune declaraţia de venit (Declaraţia 200) aferentă anului 2014 direct prin intermediul SPV. Toate detaliile le găsiţi la secţiunea “Declaraţii”, meniul “Instrucţiuni”.

Iata mai jos instructiunile pt acest nou serviciu:

Pentru a transmite simplu şi rapid declaraţii electronice prin intermediul SPV, vă rugam să parcurgeţi următorii paşi:

 1. Din secţiunea “Declaraţii” aflată pe coloana din stânga a paginii de pornire, selectaţi câmpul “Completare declaraţii”. Odată apărută declaraţia din formularul web, completaţi câmpurile cu grijă. În cazul în care doriţi să ataşaţi la declaraţie documente justificative, puteţi folosi butonul “Selectare fişier” din partea de jos a formularului.

 2. După ce aţi completat declaraţia cu datele necesare daţi click pe butonul “Transmitere Date”.

 3. Automat, datele dumneavoastră vor fi emise într-un format PDF semnat cu certificatul digital al MFP. Documentul îl veţi primi în secţiunea “Mesaje”.

 4. Verificaţi încă o dată secţiunea “Mesaje”, pentru că la scurt timp după primirea documentului în format PDF, veţi fi anunţaţi printr-un nou mesaj că operaţiunea de completare şi depunere a declaraţiei a fost finalizată cu succes. Cel de-al doilea mesaj reprezintă dovada scrisă că declaraţia dumneavoastră a fost transmisă spre procesare autorităţilor fiscale.

Cum să procedaţi în cazul în care aveţi probleme cu transmiterea datelor:

 1. Dacă în timpul completării sau a transmiterii declaraţiei electronice apare un mesaj de eroare în navigatorul de internet, vă rugăm să reîncercaţi completarea declaraţiei, iar dacă eroarea persistă, scrieţi-ne pe adresa admin.portal@mfinante.ro . Specialiştii noştri vă vor răspunde în cel mai scurt timp posibil.

 2. Dacă primiţi în secţiunea de “Mesaje” un document care indică erori de conformitate a datelor, este necesar să revizuiţi datele introduse şi să reluaţi procesul de completare a declaraţiei.

Detalii suplimentare privind posibilele erori şi modul lor de rezolvare le găsiţi în secţiunea “Întrebări frecvente“.

La sectiunea “Declaratii” apare meniul “Completare declaratii” de unde se deschide Declaratia 200 precompletata cu datele personale si in care se pot completa celelalte date la fel ca si in formatul tiparit al declaratiei 200.

Din pacate chiar azi dimineata am depus la ANAF Declaratia 200 tiparita, asa ca nu mai am cum sa incerc noul serviciu.

E bine ca incet incet in acet cont apar noi servicii utile. Ma gindesc ca tot aici s-ar putea completa si Cererea 230 (Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul pe salarii si asimilate salariilor). Poate ca urmeaza si asta !

Detalii despre serviciul Spatiul virtual privat furnizat de ANAF puteti citi aici.

Actualizare 07.04.2015

Azi 07.04.2015 am primit (de la adresa admin.portal@mfinante.ro) pe adresa de email cu care m-am inregistrat in sistem urmatorul mesaj: “Ati primit un nou document in spatiul virtual privat de pe portalul ANAF”

Am intrat in cont si am gasit la sectiunea Mesaje doua documente in format .pdf: Decizia de impunere privind platile anticipate pe anul 2015 (260) – varianta actualizata primita ieri in format tiparit la sediul ANAF si Decizia de impunere anuala pe anul 2014 (250).

Am incercat sa solicit Nota obligațiile de plată, pt a putea plati direst la Trezorerie, dar documentul primit imi spunea ca am 0 lei de plata, desi in Decizie scria ca am de plata o anumita suma. Am intrebat la ANAF pe formularul de asistenta contribuabili despre acest lucru. Si la ANAF in Arad mi s-a spus ca din Spatiul privat virtual as putea sa-mi tiparesc fpaia de varsamint cu care sa pot plati diresct la Trezorerie. O sa vad ce raspuns o sa primesc la asolicitare.

Actualizare 09.04.2015

Am primit in 08.04.2015 raspunsul cu privire la Nota obligatiilor de plata. Am primit un raspuns alambicat cu citate din sectiunea “Raspunsuri la intrebari frecvente” din care nu am inteles de fapt de ce nu pot sa tiparesc acet formular si sa nu mai solicit la inspectorul fiscal sa-mi tipareasca foaia de varsamint. Tot ieri 08.04.2015 am mers la ANAF in Arad si am platit suma din Decizie, dupa ce am solicitat inspectorului fiscal sa-mi tipareasca foaia de varsamint. Poate pina la urma aceasta se va putea tipari din SPV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *