Concediu in Insula Lefkada – un colt de rai in inima Marii Ionice (partea a 2-a)

lefkada_2014_03Guest post by Titi Dumbrava

Articolul anterior Concediu in Insula Lefkada – un colt de rai in inima Marii Ionice (partea 1-a)

In timpul sejurului din Lefkada va recomand sa faceti croaziera celor 7 insule. Exista 3 vase care fac aceasta croaziera: Makedonia Palace, Nidri Star 1 si Eptanisos. Noi am ales Makedonia Palace pentru 15 euro de persoana, masa de pranz inclusa. Plecarea este din statiunea Nidri, situata pe coasta de est a insulei. Nidri este cea mai populara statiune de pe insula Lefkada. Orasul este situat la 17 km departare de Lefkada Town si devine neincapator in timpul verii. Aici exista numeroase hoteluri, taverne, restaurante, cafenele, baruri si cluburi de noapte.

Plecarea in croaziera a fost la orele 9.30. Prima oprire a fost la plaja Egremni, timp pentru plaja si baie o ora. Vasul a ajuns pana la tarm, coborarea facandu-se pe o punte direct pe plaja. Plaja este pe masura renumelui pe care il are, impunatoare si impresionanta. Plaja este pe locul 9 in top 25 plaje din Europa publicat de Tripadviser. In timpul cat am stat pe plaja, pe vas au inceput sa sfaraie gratarele. Se pregatea pranzul pentru turistii infometati. Dupa intoarcerea pe vas am servit masa – souvlaki cu salata.

Urmatoarea oprire a vasului a fost in largul plajei Porto Katsiki. Vasul s-a oprit in larg pentru o baie scurta timp de 20 min.

Apoi am plecat spre insula Kefalonia, am debarcat in portul Fiskardo unde se face o oprire de o ora si jumatate pentru masa, cumparaturi, etc. Insula Kefalonia este superba, este cea mai mare insula dintre insulele ioniene, sunt multi turisti occidentali.

lefkada_2014_04Am plecat apoi din Fiskardo catre Kioni, capitala insula Itaca. O insula minunata desprinsa din legenda, insula lui Ulise, totul e frumos, pitoresc, curat, e multa liniste. Urmatorul punct al itinerariului, insula Meganisi care ne-a infatisat niste plaje foarte frumoase si pestera Papanikolis in care am si intrat cu vasul. In Al Doilea Razboi Mondial, a fost folosita ca ascunzatoare de catre Iatridis, capitanul submarinului Papanikolis.

Ultima oprire a fost la insula Scorpio, insula familiei Onasis. Vasul s-a oprit in apropierea unei plaje unde s-a facut baie in mare. S-a sarit de pe vas in mare, au fost folosite si topoganele instalate pe vas. Vasul si-a continuat drumul in jurul insulei si am putut vedea imprejurimile accesibile privirii, taverna la care lua masa Jackie Kennedy, casa familiei, casa in care locuieste personalul care administreaza insula, iachtul, micul port, etc.

Am ajuns inapoi in Nidri la ora 7.30 seara, dupa o zi plina.

Iata mai jos mai multe imagini realizate in concediul din Insula Lefkada in iulie 2014:

Va urma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *