Concediu in Insula Lefkada – un colt de rai in inima Marii Ionice (partea a 3-a)

Guest post by Titi Dumbrava

lefkada_2014_05Articolul anterior Concediu in Insula Lefkada – un colt de rai in inima Marii Ionice (partea a 2-a)

Aproape in fiecare seara mergeam in Lefkada Town, un orasel ce gazduieste in jur de 8.000 de locuitori, dar care devine foarte agitat in lunile de vara. Peisajul arhitectural al orasului este cu adevarat deosebit datorita caselor localnicilor ce, pentru a rezista cutremurelor, au fost construite din placi colorate de metal ridicate pe schelete din lemn. In anii 1948 si 1953, cutremurele au distrus aproape intreaga insula, lasand in urma lor foarte putine monumente istorice ce merita atentia turistilor. Dintre acestea se remarca fortareata Agia Maura, construita de franci in anul 1300. Casele de pe insula sunt construite foarte aproape unele de altele, fiind inconjurate de un labirint de stradute micute si pitoresti. Lefkada Town se bucura de un port natural in care se aduna sute de iahturi si de o viata de noapte activa.

lefkada_2014_06Pe drumul intre Lefkada Town si Agios Nikitas se afla manastirea Faneromoni. Este o oaza de liniste și spiritualitate din Insula Lefkada. Ingrijita, foarte curata și primitoare, aceasta ii incanta pe toti turistii ce reusesc sai treaca pragul. Este situata departe de agitația plajelor și a statiunilor și ofera clipe de liniste și recreere vizitatorilor. Situata pe un deal, manastirea ofera privelisti superbe asupra plajelor din zona statiunii Agios Ioannis si a morilor de vant.

lefkada_2014_07Intr-una din seri am fost sa mancam si sa vedem apusul soarelui la Restaurantul Rachi din pitoresca localitate Exanthia, la 10 km de Agios Nikitas. Restaurantul Rachi este amplasat pe coasta muntelui, intr-un loc cu o superba panorama aspra Marii Ionice. Apusul soarelui vazut de pe terasa restaurantului a fost superb. Friptura de miel servita aici precum si vinul de casa au fost excelente.

Si iata ca a sosit si ultima zi a sejurului nostru in Lefkada. Cu parere de rau ne-am luat ramas bun de la gazdele noastre de la hotelul Nefeli si am pornit pe drumul de intoarcere acasa. Pentru intoarcere am ales un traseu mai lung astfel incat sa mai vizitam cateva obiective din frumoasa Grecie. Am pornit din Lefkada pe traseul Antirrio – Nafpaktos – Galaxidi – Delphi.

Iata mai jos mai multe imagini realizate in concediul din Insula Lefkada in iulie 2014:

Va urma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *