Modernizarea Garii Arad – 01.08.2015

arad_gara_01.08.2015O investiţie foarte importantă inceputa din anul 2012 este reabilitarea căii ferate Curtici – Arad – Simeria. De la inceputul anului 2014 a inceput santierul si in Gara Arad.

La sfârşitul investiţiei, Aradul va avea o gară la standarde europene. Se conturează deja şi pasarela supraterană care va înlocui pasajul subteran insalubru, închis deja călătorilor.

Gara va fi modernizată şi va dispune de scări rulante si lifturi care vor cobori direct la peroane. Clădirea nouă în care vor fi construite lifturile şi scările rulante este ridicată în prelungirea clădirii actuale. După ce linia ferată va fi reabilitată trenurile vor putea circula cu viteze de până la 160 km/h. La finalul lucrărilor, gările prin care trece linia de cale ferată vor fi modernizate, iar cea de la Arad care va fi una dintre cele mai frumoase gări din România. Lifturile şi scările rulante vor facilita accesul călătorilor, iar întreg sistemul de semnalizare existent va fi schimbat cu unul nou şi performant.

Accesul in Gara se realizeaza acum prin partea stinga a Garii, iar in hol este deja instalata scara rulanta si doua lifturi care duc la pasajele supraterane pt acces la peroane.

Am vazut ca au aparut la fiecare peron si marcajele in relief pt nevazatori, asa cum am vazut in toate garile si statiile de metrou din Europa.

Imaginile realizate de mine in 01.08.2015 in Gara Arad le puteti vedea incepind de aici, iar toate imaginile realizate cu lucrarile de modernizare a Garii le puteti vedea aici..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *