Bari – Orasul nou

Imediat dupa ce ne-am luat camera in primire la Hotel Costa am pornit la plimbare prin Bari, pornind din zona Garii. De la Gara si pina la mare nu e mult de mers. In aproximativ 20 de minute se poate ajunge pe faleza – Lungomare.

Iata mai jos o harta a partii centrale a orasului: 

harta_bari_oras

Cladirile din orasul nou sunt in general bine ingrijite, iar cele putin mai vechi par a fi recent renovate. Printre cladirile mai vechi sunt si multe blocuri noi, de diverse forme si inaltimi, dar fiecare se integreaza bine in ansamblul cladirilor din zona. Peste tot parcarea este cu plata, orasul fiind impartit in 4 zone de parcare, cel mai scump tarif fiind de 3 euro/ora. Plata se face cu monede si cu cardul la parcometre.

Fiecare bloc mai vechi sau mai nou are balcoane de diferite forme, Dar toate balcoanele sunt deschise, nici vorba sa fi vazut un balcon inchis. pe alocuri mai erau diverse copertine contra razelor solare. Pe multe balcoane (mai ales in orasul vechi) am vazut rufe la uscat.

Pe strazi am vazut multe recipiente de gunoaie care erau strinse selectiv. Orasul era plin de viata. Poate si pentru ca noi am petrecut zilele de weekend. Vineri la prinz, cind am pornit noi in plimbare, orasul era plin de copii care ieseau de la scoala si de parinti care ii asteptau sa-i duca acasa. Ca si toti italienii, cu totii erau foarte galagiosi. Poate la copii e din cauza entuziasmului virstei dar agitatia era prezenta si la adulti! Toti gesticulau si vorbeau tare de tot. De asta am remarcat ca orasul este plin de viata!

In fiecare seara pe strazile centrale, in zona magazinelor de moda mai ales, era un furnicar de toate virstele care alerga de la un magazin la altul. Magazinele erau la fel de pline si multi din cei care ieseau aveau plasele pline, semn ca au si cumparat nu doar s-au uitat! Am remarcat ca erau foarte putini turisti in Bari. Marea majoritate a celor de pe strada erau localnici care pur si simplu se plimbau si mergeau la cumparaturi. Erau multe familii cu copii de toate virstele care alergau peste tot, fara sa fie prea mult supravegheati de parinti!. Seara erau parca si mai multe masini care se deplasau in zona centrala, traficul era chiar greoi, dar nu am vazut soferi enervindu-se in trafic. poate pentru ca au cumparat tor ce si-au dorit si pot pleca multumiti spre casa!

Iata mai jos un scurt film realizat in seara zilei de simbata 22.10.2016 in zona pietonala din centrul orasului Bari:

Mai jos puteti vedea imagini ale cladirilor din Bari – Orasul nou:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *