Cu Ryanair pe ruta Timisoara – Bucuresti

Am plecat din Timisoara spre Bucuresti cu o cursa Ryanair in dimineata zilei de 26.01.2017. A fost prima data cind am zburat cu Ryanair.Cursa a plecat punctual la ora 06.50 si a ajuns la Bucuresti la ora 07.55. Biletul a costat 9,99 Euro / persoana (luat online cu aproximativ o luna inainte), iar in acest pret a intrat un bagaj de mână cu greutatea de până la 10 kg şi dimensiuni maxime de 55 cm x 40 cm x 20 cm, plus 1 geantă mică de până la 35 cm x 20 cm x 20 cm. Pt o persoana am luat si un bagaj de cala de 15 Kg, care a costat 13 Euro. Din cauza spaţiului limitat din cabină, aici pot fi transportate doar 90 de bagaje de mână de dimensiuni mari (55 cm x 40 cm x 20 cm), bagajele de mână rămase vor fi transportate gratuit la cală. Din acest motiv unul dintre bagajele de mina ne-a fost retinut la cala si l-am recuperat de pe banda la Bucuresti.

Am zburat cu un avion Boeing 737-800 in care nu prea am vazut locuri libere. Cred ca aparitia Ryanair cu o cursa Timisoara – Bucuresti a cam lovit in exclusivitatea Tarom pe aceasta ruta. Am vazut pe tarom.ro ca preturile pe relatia Timisoara – Bucuresti incep de la 30,33 Euro, ceea ce e o scadere sensibila!.

Am remarcat ca instruirea cu privire la masurile de salvare in caz de aterizare fortata nu erau exemplificate de catre insotitorii de bord ci era audiat doar un mesaj inregistrat. De asemenea am mai observat ca nu era posibil sa se plateasca la bord in Lei,ci doar in Euro. Personalul de la bord spunea ca urmeaza ca acest lucru sa fie posibil in viitoarul apropiat.

De la terminalul Sosiri al Aeroportului Henri Coanda (Otopeni) din Bucuresti am mers prin interior la terminalul de Plecari. Nu am mai fost la Plecari din 1997 si fata de atunci situatia s-a schimbat radical. Peste tot era cald si erau scaune suficiente pt pasagerii care aveau de asteptat pina la cursa de avion. Erau zone de luat masa, automate diverse, magazine si chiar un magazin Billa. De asemenea am vazut ca in fata ambelor terminale sunt statii pt autobuze spre Piata Unirii (Expres 783) si spre Gara de Nord (Expres 780). Preţul unei călătorii pentru linia Expres este de 3,5 lei, iar cartela magnetică cu două călătorii costă 7 lei. Detalii depre orarul celor doua linii precum si statiile prin care trec puteti vedea aici.

Am vazut la terminalul Plecari chiar si o Capela Ortodoxa! Erau de asemenea multe birouri ale companiilor care asigurau diverse servicii la Aeroport. Am petrecut aici citeva ore bune intrucit cursa Pegasus spre Istambul pleca doar la ora 17.55.

Iata mai jos imagini din cursa Ryanair Timisoara – Bucuresti precum si din Aeroportul Henri Coanda:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *