Drumul spre Cipru cu Pegasus Airlines

Dupa ce am zburat cu Ryanair pe ruta Timisoara – Bucuresti am continuat calatoria spre Cipru in seara zilei de 26.01.2017 cu Pegasus Airlines. Pegasus Airlines este o companie turca low cost care are zboruri interne in Turcia cit si zboruri externe spre destinatii din Europa si Asia. De fapt am folosit doua curse Pegasus Airlines: Bucuresti – Istambul (Turcia) si Istambul – Escan (Cipru de Nord). Ambele zboruri au fost operate cu avioane cu avioane Boeing 737-800 care erau aproape pline. Zborurile au decurs in bune conditii. Am remarcat ca instruirea cu privire la masurile de salvare in caz de aterizare fortata nu erau exemplificate de catre insotitorii de bord ci era audiat doar un mesaj inregistrat.

La Istambul am aterizat si decolat de pe aeroportul Sabiha Gokcen, Aeroportul Sabiha Gokcen este al doilea aeroport din Istambul, cel mai important fiind Atatürk, situat la 35 km sud-est de Istambul, in partea asiatica. Aici opereaza in special companiile low cost dar si Turkish Airlines. Numele aeroportului este dat de Sabiha Gökçen, prima femeie pilot militar din Turcia. Aeroportul era imens si am vazut multe avioane Pegasus Airlines. De la Bucuresti am plecat de la zapada si spre surprinderea mea era zapada si la Istambul. Deci a venit iarna si la ei!             

Zborurile spre Ercan, care este in Ciprul de Nord, am inteles ca sunt operate doar de catre companiile turcesti, din cauza faptului ca Republica Turcă a Ciprului de Nord, proclamată dupa interventia militară turca din anul 1974,care este recunoscută doar de Turcia. In partea de sud mai sunt doua aeroporturi: in Larnaca si Paphos. Am inteles ca si in capitala Nicosia exista un aeroport, dar dupa interventia militara turca din 1974 cele doua parti combatante nu s-au mai putut intelege asupra cui sa-l opereze, asa ca a fost inchis

Din Istambul am plecat cu o mica intirziere si am ajuns cu bine la Ercan. La fel ca si la Istambul am avut nevoie de pasapoarte la punctul de trecere a frontierei. Ne-am recuperat bagajele de cala si am fost asteptati de o ghida din Romania. De aici am ajuns cu autocarul, dupa un drum de aproximativ jumatate de ora, la hotelul Kaya-Artemis din zona Famagusta.

Iata mai jos citeva imagini de pe ruta Bucuresti – Ercan: 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *