Hotel Kaya-Artemis din zona Famagusta (Cipru)

Am ajuns cu bine la hotelul Kaya-Artemis din zona Famagusta, din partea de nord a Ciprului, in noaptea de 26/27.01.2017 aproximativ la ora 01.30. Era un hotel impunator (de 5 stele), asemanator unui templu. Formalitatile de cazare au durat putin si am ajuns cu bine in camera. Camera noastra era intr-un corp de cladire amplasat aproape de plaja. A fost interesant ca pina la camera am mers cu o masinuta de genul celor folosite pentru golf, iar masina avea in spate si loc pentru bagaje.

In acelasi complex mai erau si piscine, o cladire de servit masa, sala de conferinte si peste tot erau palmieri impunatori. Totul era bine ingrijit iar vegetatia era de un verde intens. In cladirea principala mai era si piscina interioara, SPA, sauna si alte facilitati specifice unor astfel de hoteluri de 5 stele. Si pe plaja se vedeau locurile unde vara se instalau umbrele si baldachine. Nisipul era fin si chiar si acum era in buna stare.

Din pacate prima zi in Cipru a fost o zi ploioasa si destul de friguroasa. Localnicii erau bucurosi ca in sfirsit ploua dar noi nu am fost la fel de bucurosi! Tot ansamblul era practic situat intr-o zona izolata fata de alte localitati. Aici nu am stat decit doua nopti asa ca nu am resimtit aceasta izolare. Era insteresant ca aleile principale erau acoperite asa ca am putut sa ne ferim de ploaie. Cred ca aceste alei acoperite erau utile si vara, intrucit aici temperaturile de vara sunt foarte ridicate ajungind pina la 45 grade Celsius. Complexul era plin de de turisti germani de o virsta destul de inaintata care nu pareau ca sunt afectati de vremea ploioasa si friguroasa de afara! Peste tot am vazut pisici care asteptau turistii ce ieseau de la masa si parca ii intrebau daca nu aveau ceva si pentru ele! Si primeau de mincare, asa ca apoi puteau sa se odihneasca. 

Iata mai jos imaginile realizate in 27.01.2017 in cadrul complexului Kaya-Artemis din zona Famagusta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *