Larnaca – unul dintre cele mai vechi orase din Europa

harta_larnacaIn dimineata zilei de 30.01.2017 am pornit din Kyrenia in excursia din partea de sud a Ciprului. Am plecat cu autocarul dimineata la ora 7.30.  La aproximativ o jumatate de ora am ajuns la granita dintre cele doua parti ale Ciprului.

Prima granita a fost cea din Nord, unde ni s-au strins pasapoartele de catre ghida. Toata lumea a dat pasapoartele in afara unui pasager mai destept decit ceilalti, care a dat cartea de identitate, in ideea de a nu pierde pasaportul. Angajata care a verificat actele a obiectat si apoi a vrut sa verifice personal identitatea fiecarei persoane din autocar. Asta a durat ceva timp. Era nevoie de pasaport pt a vedea viza de intrare in Ciprul de Nord. Sigur ca si persoana respectiva a intrat in insula cu pasaportul, asa ca nu avea stampila pe cartea de identitate. Apoi am trecut printr-o baza militara britanica, acolo unde era granita din partea de sud a insulei. Aici verificarea a fost mai rapida si iata-ne ajunsi in regiunea de sud a insulei. Aici terenurile pareau mai bine lucrate decit in partea de nord. Si casele pareau mai bine ingrijite decit cele din partea de nord. Prima oprire din aceasta excursie a fost in Larnaca, pe coasta de sud a Ciprului.

Larnaca (greacă Λάρνακα) este un oraș situat pe costa sudică a Ciprului, cu o populație de 72.000 de locuitori (în anul 2010). Este, de asemenea, al doilea port comercial al insulei și un resort turistic important, precum si unul dintre cele mai vechi orase din Europa. Principalul aeroport din Cipru se află în apropierea acestui oraș. În nordul orașului este situată rafinăria de ulei, în timp ce în sudul Larnacăi este situat aeroportul internațional (la 6 km de centrul orasului). În apropiere de aeroport se află un lac sărat Orașul Larnaca este cunoscut pentru plajele pitorești care includ coloane de palmieri.

Printre cele mai importante obiective turistice ale orasului se numara Biserica Sfantul Lazar, Catacomba Phaneromeni; Hala Sultan Tekke si Fortul Larnaca. Asa-numita “Foinikoudes” este promenada de-a lungul Athenon Avenue, pe malul marii. Noi am stat in Larnaca doar ceva mai mult de o ora si in acest timp am reusit sa vizitam faleza, centrul orasului si Biserica Sfantul Lazar.

Ne-am urcat apoi in autocar si am pornit spre Limassol.

Iata mai jos imaginile realizate in Larnaca in 30.01.2017:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *