Paphos – Capitala europeana a culturii in 2017

harta_paphosDupa ce am vazut Stâncile Afroditei ne-am indreptat spre Paphos, situat la 68 km vest fata de Limassol.

Paphos (in greacă Πάφος) este un oraș situat în partea de vest a Ciprului. La recensământul din 2001 avea 31.738 locuitori. Paphos este înscris pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Din 1982 localitatea este deservită de un aeroport internațional, al doilea ca marime dupa cel din Larnaca. In anul 2017 Paphos este Capitala Europeana a Culturii, alaturi de orasul Aarhus din Danemarca. Peste tot erau prezente insemnele acestui mare eveniment si ghida ne spunea ca din aceasta cauza in tot anul este foarte greu de gasit locuri in hotelurile din Paphos.

Am vizitat un sit arheologic si o biserica, iar apoi am mers pe faleza. In special pe faleza totul era praspat renovat, probabil in asteptarea turistilor care urmau sa vina la manifestarile culturale organizate aici. 

Iata mai jos imaginile realizate in Paphos in 30.01.2017:

Din Paphos am plecat seara direct spre Kyrenia, fara oprire, pe drumul drept, trecind doar pe linga Nicosia, capitala Ciprului de Sud. A fost o excursie interesanta in care am avut ocazia sa vedem trei orase din partea de sud a Ciprului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *