Incendiu pe Malul Muresului

20170729_incendiuIn dupa amiaza zilei de simbata 29.07.2017 eram la plaja pe Malul Muresului, in apropierea Podului Traian.

La un moment dat am vazut ca a luat foc vegetatia de linga plaja. Focul ardea destul de tare intrucit era multa vegetatie uscata, mai precis burieni. Vazind ca focul se extinde destul de repede, am sunat la 112. Am comunicat exact locul incendiului si in aproximativ 15 minute am vazut ca vine o masina de pompieri.

Am iesit inaintea lor ca sa le indic exact unde este drumul de acces ca sa poata ajunge cit mai aproape de locul incendiului. Au desfacut imediat furtunele si au stins incendiul. Am remarcat ca au verificat de mai multe toata portiunea afectata de incendiu pt a se asigura ca nu mai sunt alte locuri unde mai arde vegetatia. Era riscul sa se extinda pe o portiune mai mare deorece era plin de vegetatie uscata.

Fiecare stia ce are de facut astfel ca focul a fost stins foarte repede. Un adevarat exemplu de profesionalism si promtitudine. Mi-am dat datele de identificare (din CI) si am semnat procesul verbal de interventie la incendiu. Felicitari pompierilor!

Cind sa iasa cu masina de pe plaja am vazut ca s-au cam impotmolit pe nisip. Au mai sapat sub roti si apoi au pus citeva scinduri sub roti si doar asa au putut sa iasa la drum. 

La un moment dat a venit la locul incendiului si o masina de politie. Probabil ca asa e procedura. Le-am dat si lor CI si am confirmat ca eu am anuntat incendiul.

Am mai remarcat ca pe plaja erau mai multe persoane care doar se uitau la incendiu dar nu am vazut sa se ingrijoreze si nici am vazut sa aiba intentia sa sune la 112. Le-o fi fost frica sa anunte sau le era indiferent?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *