Drumul spre Grecia cu autocarul

De data asta am mers cu autocarul in concediu. Am plecat din Timisoara (din benzinaria Gazprom de pe Cl. Aradului) cu autocarul Memento Bus vineri 07.07.2017 la ora 17.30 si am ajuns in Olympic Beach sambata 08.07.2017 la ora 13.

Cind am luat bilete am solicitat sa avem toate cele 3 locuri pe bancheta din spate, dar la autocar nu s-a mai tinut cont de aceasta solicitare si am primit locurile din fata. Eu am stat in dreapta, chiar linga ghida. Pina la urma a fost poate mai bine ca am avut o priveliste excelenta pe tot drumul. Nu imi amintesc sa mai fi mers pe acele locuri la nici ul alt drum cu autocarul.

Am iesit din tara pe la Vama de la Stamora-Moravita. La granita romana nu am stat prea mult, dar am compensat la cea sarba, unde am inteles ca era defect sistemul de verificare a pasapoartelor. Aici am stat aproximativ 1 ora si jumatate. Am continuat traseul prin Serbia, utilizind mai mult drumuri nationale si mai putin autostrada. Autocarul nu mergea prin Macedonia ci prin Bulgaria, din cauza taxelor mai mari pt drumurile din Macedonia percepute pt autocare. La partea bulgara a granitei sirbo-bulgare am stat iarasi mai mult de o ora. A fost nevoie sa iesim din autocar si sa trecem fiecare cu actul de identitate in mina prin ghereta de la punctul de trecere a frontiere. Doar intram in Uniunea Europeana!.

Am trecut cu bine si de Bulgaria si am intrat in sfirsit in Grecia. Pe tot traseul am oprit destul de des, aproximativ la doua ore, asa ca am putut si sa mincam pe traseu. In Grecia am oprit si la Salonic, in doua locuri: prima data linga biserica Sfantul Dimitrie si a doua oara aproape de malul marii. Am pornit apoi spre Paralia Katerini (unde ma oprit la mai multe hoteluri) si apoi am ajuns la destinatia noastra finala Olympis Beach, sambata 08.07.2017 la ora 13 . Am inteles ca cei care aveau si sejurul cumparat de la Christian Tour (compania care opereaza Memento Bus) erau dusi cu autocarul pina la hotelul unde aveau platit sejurul. Noi aveam doar transportul cu autocarul (only bus) asa ca ne-a dus pina la locul unde stationa autocarul in Olympic Beach. Dar am avut noroc ca Villa Elena, unde aveam noi rezervarea, era la 100 m de acel loc.

Iata-ne deci ajunsi cu bine dupa un drum lung cu autocarul. Credeam ca va fi mai greu dar am vazut ca se poate merge si cu autocarul, nu doar cu avionul sau cu masina. La Villa Elena totul era pregatit si am ajuns imediat in camera.

Iata mai jos imagini realizate in 08.07.2017 realizate pe drumul spre Grecia.

Toate articolele din seria Concediu 2017 le puteti citi aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *