Olympic Beach – o statiune la poalele Muntelui Olimp

Olympic Beach (Olympiakí Aktí in limba greaca) este o statiune pe asa numita Riviera a Olimpului, la poalele Muntelui Olimp. Statiunea este situata la 8 km de orasul Katerini si la 3 km de cunoscuta statiune Paralia Katerini. Este uşor accesibila pe autostrada nationala E75 si apoi pe soseaua de coasta si de asemenea se poate ajunge si pe calea ferata (statia Katerini). 

Statiunea nu este foarte mare si este este plina de vile cu doua-trei nivele amplasate foarte ordonat pe citeva strazi. Mai erau inca citeva parcele fara constructii, unele parcele libere fiind folosite ca si parcare. Sunt doar citeva hoteluri, dar si acelea sunt mici. Sunt mai multe mici magazine alimentare sipt diverse articole de plaja si de prima necesitate. Pe malul marii sunt terase mici si cochete pt toate gusturile. Nu sunt localuri mari si seara nu era prea mult zgomot in zona. Asta ne-a si placut in statiune: linistea, atit ziua cit si noaptea.

Statiunea era plina de turisti, in special familii cu copii, venite din Serbia, Romania, Ungaria si chiar si din alte zone ale Greciei. In statiune erau si citeva agentii de turism din Sebia, ceea ce explica si numarul mare de turisti sirbi.

In Olympic Beach era si o biserica ortodoxa, nou construita, care era plina in zilele de duminica. Am remarcat ca sonorizarea era excelenta. Spre deosebire de bisericile ortodoxe de la noi, am vazut ca in Grecia au aparut scaune in biserica, oarecum la fel ca si in bisericile de alta confesiune decit cea ortodoxa.

Iata mai jos imagini realizate in Olympic Beach in perioada 09-11.07.2017:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *