Paralia Katerini – statiunea preferata a turistilor români in Grecia

Paralia Katerini  sau Paralia Katerinis (Paralia inseamna plaja in limba greaca) este o statiune în partea de est a prefecturii din Pieria. Plaja este situata pe Riviera Olimpului. Paralia Katerini este situata la 4 km de Katerini (care este capitala regiunii Pieria din Macedonia centrala), la 70 km sud de Salonic şi de Aeroportul Makedonia International din Salonic. Paralia Katerini este faimoasă pentru hotelurile, tavernele, restaurantele, barurile și discotecile sale.

Paralia Katerini este situata la 3 km de Olympic Beach. Intre cele doua statiuni erau curse de autobuz, iar pretul biletului era de 1,20 euro daca biletul se cumpara de la automat si 1,40 euro daca biletul era cumparat de la soferul autobuzului. Erau si taximetre cu pret fix – 4 euro – pt o cursa intre statia de taxi din Olympic Beach (care era linga statia de autobuz) si prima statie de taxi din Paralia Katerini. Daca cursa era pina la Magazinul Lidl din Paralia Katerini (care era la capatul statiunii) atunci pretul era de 4 euro. Pt trei persoane de exemplu merita sa mergi cu taxi decit sa astepti autobuzul.

Am mers aproape zilnic in Paralia Katerini, care era o statiune mult mai animata, dar si mai alomerata decit Olympic Beach. Am fost si la citeva terase unde am mincat. La multe terase era afisat meniul si in limba româna, intrucit in statiune erau multi tursti români. Peste tot se auzea vorbind româneste, de parca erai in România. Chiar si chelnerii stiau citeva cuvinte românesti.  

Când spui Paralia Katerini, spui cumpărături. Paralia este într-adevăr locul perfect pentru iubitorii de cumpărături. Centrul staţiunii este plin de magazine de suveniruri. Aici poti cumpara haine de blana si de piele la un pret bun precum şi aur destul de ieftin. Nu uitaţi să negociati pretul cu vânzătorul. Imi amintesc ca acum 11 ani, cind am fost in Paralia Katerini, am negociat pretul pt doua articole, iar cind am spus ca vreau sa platesc cu cardul, vinzatorul mi-a spus ca pretul negociat era pt plata cash si nu pt cea cu cardul. A trebuit sa iau bani de la bancomat ca sa pt plati cash, intrucit pretul negociat era sensibil mai mic decit cel afisat. Si anul asta am intilnit magazine care nu aveau POS pt plata cu cardul, fiind nevoit sa iau bani de la bancomat ca sa pot plati. Chiar si acum, in Grecia, banii cash sunt la putere! Imiamintesc ca si atunci cind am cautat cazare am vazut ca majoritatea hotelurilor acceptau doar plata numerar. 

Iata mai jos imagini realizate in Paralia Katerini in 10.07.2017:din Paralia Katerini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *