Gradina zoologica din Belgrad

Gradina zoolgica din Belgrad se afla in centru orasului Belgrad, langa Cetatea Kalemegdan. Este deschisa din anul 1936 , fiind printre cele mai vechi Gradini Zoologice din Europa. Programul de functionare este zilnic intre orele 8-18. Pretul unui billet pentru adulti este de 500 de dinari,iar pt copiiintre 3-15 ani este de 250 dinari.

La inceput functiona pe un spatiu mai mic, de doar 3,5 ha, apoi s-a extins la  14 ha, dar in perioada Razboiului Mondial  a fost de 2 ori bombardata si avariata in mare parte , moment in care a si pierdut 7 ha din suprafata.Tot atunci au fost ucise multe animale din Gradina Zoologica. Astazi, functioneaza pe un spatiu de 7 ha, avand  aproximativ 2000 de animale, din 270 de specii diferite din anumite zone ale lumii.

Noi am fost acolo intr-o dupa amiaza de simbata. Erau multi copii impreuna cu parintii. E extrem de util pt copii sa poata veda in realitate animale si pasari despre care au auzit si le-au vazut doar la televizor. Dar e foarte interesant si pt adulti sa petreaca cite ore intr-un loc in care sunt adunate animale si pasari de pe mai multe continente.

Iata mai jos imagini realizate la Gradina zoologica din Belgrad in 23.09.2017:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *