Zona pietonala din Novi Sad

Imediat dupa ce ne-am instalat la Vase Pelagica Apartment am plecat sa exploram centrul orasului Novi Sad. In citeva minute am ajuns in Piata Libertatii acolo unde se afla Primaria si Catedrala Romano-Catolica Sfânta Fecioara Maria. Din aceasta piata incepe o zona pietonale pina la Palatul Episcopal.

In fata Primariei Piaţa se afla statuia lui Svetozar Miletić, unul dintre cei mai importanţi lideri politici ai sârbilor din Vojvodina, primar al Novi Sadului în perioada 1861-1862, jurnalist, avocat şi scriitor. Majoritatea cladirilor din centru erau renovate si multe dintre ele gazduiau in toata cladirea magazine ale unor importante marci de moda. De asemenea in ganguri erau amenajate diferite spatii comerciale mai mici si terase. Multe terase erau amenajate si in zona pietonala, dar acum , probabil din cauza timpului friguros erau inchise, iar scaunele si mesele erau legate cu un cablu special (probabil sa nu dispara). Din cite am observat, in toata zona centrala cred ca erau putine case locuite, majoritatea fiind transformate in spatii comerciale. Seara am vazut ca cele mai importante cladiri erau frumos iluminate.

Iata mai jos un scurt film realizat in Piata Libertatii:

:

Chiar inainte de Primarie, la iesirea dintr-un pasaj subteran am vazut un restaurant interesant intr-un vagon vechi de tramvai amplasat pe sine.

Iata mai jos imaginile realizate in zona pietonala din centrul Novi Sad-ului in 11-12.11.2017:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *