Baile Cetatii din Gyula

Baile Cetatii din Gyula sunt principala atractie din Gyula. Cind am fost noi baile erau foarte aglomerate. Desi eram in Ungaria, imensa majoritate a celor care au fost erau turisti români venitisa-si petreaca vacanta de 1 decembrie. In parcarile de linga bai precum si la hotelurile din apropiere erau peste tot masini din România. La un moment dat am auzit ca nu se mai poate intra la bai intrucit nu mai erau locuri!

DSC_1430_new

Serviciile oferite de Baile Cetaţii

  • Bazinele strandului: Centrul Wellness, Palatul acvatic, Piscina cu valuri artificiale, Bazinul cu tobogan, Bazine de inot de 25m si 50m
  • Sectia de tratament
  • Bai termale
  • Parcul sauna Castello si wellness
  • Parc
  • Salon Beauty Masaj
  • Wellness Nocturn (Castello Wellness si Saunaparc)  in fiecare vineri si sambata 20.00-24.00
  • Pentru copii cu varsta sub 6 ani, cazare si masa sunt si intrarea la bai este gratuita!

Apa termala a strandului Varfurdo izvoreste dintr-o adancime de 2500 m, avand temperatura de 72° C, si este recomandat in tratamentul bolilor neurologice cronice, a bolilor aparatului locomotor, a bolilor cronice ginecologice, a durerilor musculare, la tratamente de rehabilitare dupa accidente si operatii. Apa din cauza concentratiei mari de minerale are o culoare de nuanta maro.
Tratamentele de care se poate beneficia in tot timpul anului sunt urmatoarele: tratament prin masaj, jet-masaj subacvatic, baie carbogazoasa, gimnastica medicala in apa, tratament in apa cu greutati, tratament cu namol, baie galvanica cu patru celule, magneto terapie, innot medical, gimnastica medicala, tratament cu ecograf, electroterapie, tratamente fizicoterapeutice, interferenta, diadinamic, ionizari, curenti cu impulsuri, ecograf, cryotherapie, Complexul balnear dispune de 5000 m supraf apa, in total de 19 piscine. La sectiunea.Balneo-climaterica funcţioneaza 16 piscine, din care 6 piscine de  agrement piscine care se pot folosi gratuit in cazul biletelor zilnice.

Peste auzeai vorbind in limba română, inclusiv la personalul de la intrare si la restaurante. Nu era deci nici o problema sa comanzi mincare si bautura. Atit la intrare cit si la restaurante si la alte magazine se putea plati si cu cardul, asa ca nu era nici un impediment sa poti plati si daca nu ai forinti. Noi am fost doar la baile termale, relaxindu-ne in bazinele cu apa termala din interior si din interior. Biletul de intrare pt adulti pt o zi costa aici 2300 Ft. Era aceeasi aglomeratie si in partea noua a bailor – Palatul acvatic (Aqua Palota) – unde erau in special familii cu copii. Aici biletul de intrare pt adulti pt o zi costa 3850 Ft. Detalii depre toate preturile puteti citi aici.

Fiind destul de frig (aproximatic 5 grade Celsius) nu am putut merge sa vizitam toate bazinele exterioare. Probabil ca vara, fiind si vegetatie peste tot, este o adevarata placere sa stai in acest mediu. Poate vom reusi sa facem si o vizita in perioada de vara la Baile Cetatii din Gyula!

Iata mai jos imaginile realizate la Baile Cetatii din Gyula in perioada 30.11-02.12.2017:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *