Drumul spre Lisabona

Si de data asta am zburat cu o cursa Wizzair dar de data asta de pe Aeroportul din Budapesta pina la Aeroportul Portela din Lisabona, aeroport situat chiar in oras. A fost pt a doua oara cind am zburat din Budapesta, dupa ce in octombrie 2013 am zburat spre Bruxelles.

Rezervarea si plata biletelor am facut-o in 11.09.2017 si am avut noroc de un pret bun de 25184 Ft / persoana dus-intors, deci in total pt 3 persoane pretul dus – intors a fost de 75552 Ft (1165.52 lei la cursul de pe site-ul wizzair.com). Acest pret l-am platit intrucit sunt membru Wizz Discount Club (am card de credit Bancpost – Wizzair) si de asemenea am mai prins in ziua respectiva si o reducere generala de inca 20 %. In pret era inclus si cite un bagaj de mina, la dimensiunile 55 X 40 X 23 cm pt fiecare persoana. Din pretul de ai sus am platit efectiv doar 34 %, restul fiind platit din punctele acumulate pe cardul de credit si apoi transformate in lei in contul Wizzair.

Ca de obicei am bifat check-in online pt ambele curse si l-am putut face (pt ambele curse) doar cu 48 de ore inainte de ora plecarii, intrucit nu am ales si platit un loc preferential. Interesant e ca nu a mai fost nevoie sa completez datele de pe actul de identitate pe tichetul de imbarcare intrucit calatoream in spatiul Schengen. Asa e, si Ungaria si Portugalia sunt in acest perimetru.

Totul a fost OK si dupa aceea am mers catre portile de imbarcare. Am trecut si prin magazinele duty free si am ajuns in zona de imbarcare. Tot din cauza spatiului Schengen nu am mai trecut si pe la controlul actelor de identitte. Oare cind va fi si Romania in acest spatiu ?

P_20180223_150723_new

In zona de imbarcare era multa lume si magazine unde se puteau cumpara diverse lucruri si restaurante unde se puteau servi bauturi si alimente. Cind s-a afisat cursa de Lisabona am mers spre poarta de imbarcare. Probabil ca din cauza extinderii numarului de curse dn Aeroport sala de imbarcare era de fapt un hangar exterior cladirii Aeroportului de unde am plecat spre avion. Avionul a plecat la timp si dupa un zbor de aproape 4 ore am aterizat (mai repede decit ora programata) cu bine la Aeroportul Portela din Lisabona. Si din acest moment a inceput aventura in Portugalia. Dar despre asta voi povesti in articolele viitoare.

Mai jos puteti vedea imagini din Aeroportul Budapesta, din avion si de pe Aeroportul Lisabona, realizate in 23.02.2018:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *