Pensiunea Nova Goa din Lisabona

La Lisabona am stat la Pensiunea Nova Goa la 100 m de Piata Rossio, in plin centrul Lisanonei. Rezervarea am facut-o pe booking.com in 07.10.2017:

harta_pensiune_nova_goa

Am citit de internet ca la Lisabona rezervarile este recomandabil sa fie facute destul de devreme fata de data cazarii. De aceea am procedat si eu la fel, si la citeva zile dupa rezervare nu mai erau locuri la pensiunea respectiva. Pentru o camera de 3 persoane pt 5 nopti am platit 200 de euro (cu mic dejun inclus), la care s-a mai adaugat taxa de oras de 1 euro / persoana / zi (deci inca 15 euro). Cei 200 de euro i-am putut plati cu cardul bancar, dar taxa de oras de 15 euro a trebuit sa o platesc in numerar.

Cladirea pensiunii are 4 etaje si o mansarda (cu lift) si este dispusa pe colt. Toate camerele aveau baie privata dar mobilierul era destul de vechi si simplist, iar camera destul de mica, dar culmea baia era nesperat de mare. In baie era chiar si cada.. In camera am avut un pat simplu si unul dublu. Aveam TV si aer conditionat, care de altfel era si singura sursa de caldura din camera:

DSC_3574_new

Pensiunea era plina in fiecare zi, in unele zile la micul dejun fiind chiar ocupate toate locurile. Erau turisti de mai multe nationalitati dintre care predominati erau cei francezi. Micul dejun era tip bufet suedez, cu mincare identica in fiecari zi si un numar destul de mic de feluri de mincare, Cafeaua in schimb era foarte buna fiind facuta la un automat care macina instant cafeaua. Avind in vedere situarea ultracentrala (inclusiv fata de doua statii de metrou – Rossio si Martin Moniz) si pretul cazarii am trecut peste unele mici inconveniente legate de confort si de mic dejun!

La pensiune am ajuns cu metroul de la Aeroport (cu un schimb in statia Alameda). Despre transportul public din Lisabona voi povesti intr-un articol urmator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *