Telecabina din Lisabona – o calatorie intre râu si cer

Telecabina din Lisabona este a fost inaugurata în martie 1998 pentru Expoziția Internațională de la Lisabona (EXPO’98), astazi fiind una dintre atracțiile turistice obligatorii ale acestei zone de agrement din Lisabona. Această instalație este dotată cu 40 de cabine închise cu uși automate și o capacitate de 8 pasageri. Traseul este pe estuarul râului Tejo, la câțiva metri de malul râului, cu turnurile de sustinere așezate pe albia râului. Terminalul de Sud este situat pe Passeio de Neptuno, lângă Oceanarium și Terminalul de Nord (unde este amplasat sistemul de tensionare a cablului și unde sunt și birourile) este situat pe Passeio das Tágides, lângă vechiul Vasco da Gama Tower, acum hotelul My Riad.

Călătoria durează 8-12 minute pe o distanta de 1230 de metr si se desfasoara peste râul Tejo la 30 de metri înălțime, unde vedem o panoramă uluitoare a Parcului Națiunilor, inclusiv Oceanarium, Pavilionul Portugaliei, turnurile Sf. Gabriel și Sf. , Raphael, Pavilionul Atlantic (Meo Arena), Turnul Vasco da Gama (Hotelul My Riad) și Podul Vasco da Gama. 

Pretul unui bilet pt aulti pt o cursa este de 3,95 euro, iar pentru doua curse dus-intors) pretul este de 5,90 euro. Noi am mers in 24.02.2018 cu telecabima doar o cursa pe traseul dintre Terminalul de Nord si Terminalul de Sud. Iata mai jos un scurt film realizat din telecabina:

Mai jos puteti vedea si imaginile realizate din zona telecabinei precum si din telecabina in 24.02.2018: 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *