Cu vaporul pe fluviul Tejo spre cartierul Cacilhas din Lisabona

Lisabona fiind situata de fapt in estuarul fluviului Tejo unele cartiere sunt situate de partea cealalta a fluviului. Pt acces auto se pt utiliza doua poduri impresionante: Podul 25 aprilie si Podul Vasco da Gama, precum si mai multe curse regulate de vapoare operate de Transtejo.

lisabona_poduri

Podul 25  Aprilie ce leaga Lisabona de Almada are o lungime de 2.277 metri si ocupa locul 4 in topul celor mai lungi poduri suspendate din Europa si locul 27 din lume, avand o constructie asemanatoare cu cea a Podului Golden Gate din San Francisco.

Podul Vasco da Gama este cel mai lung pod din Europa cu o lungime totală de 17.200 de metri. Lățimea podului este de 30 de metri, iar deschiderea principală este de 450 de metri.

Vapoarele pleaca de la mai multe terminale de pe ambele maluri. Noi am facut o cursa intre Teminalul Cais do Sodre pina in cartierul Cacilhas. Biletul a costat 1,25 Euro/persoana si calatoria a durat citeva minute. Am vizitat putin cartierul si am admirat Lisabonei de pe malul celalat al fluviului Tejo.

Iata mai jos un scurt film realizat de pe malul fluviului Tejo din cartierul Cacilhas in 25.02.2018:

Mai jos puteti vedea si imaginile realizate din vapor precum si din cartierul Cacilhas in 25.02.2018:: 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *