Drumul spre Salonic

Si de data asta am zburat cu o cursa Wizzair dar de data asta de pe Aeroportul din Budapesta pina la Aeroportul Makedonia din Salonic, aeroport situat la 16,5 km sud-est de centrul orasului (Piata Aristotel). A fost pt a trei oara cind am zburat din Budapesta, dupa ce in octombrie 2013 am zburat spre Bruxelles, iar in februarie 2018 am zburat spre Lisabona.

Rezervarea si plata biletelor am facut-o in 02.07.2018, pretul fiind de 32180 Ft / persoana dus-intors, deci in total pt 2 persoane pretul dus – intors a fost de 64360 Ft (921,36 lei la cursul de pe site-ul wizzair.com). Acest pret l-am platit intrucit sunt membru Wizz Discount Club (am card de credit Bancpost – Wizzair). In pret era inclus si cite un bagaj de mina, la dimensiunile 55 X 40 X 23 cm pt fiecare persoana. Din pretul de ai sus am platit efectiv doar 24 %, restul fiind platit din punctele acumulate pe cardul de credit si apoi transformate in lei in contul Wizzair.

Ca de obicei am bifat check-in online pt ambele curse si l-am putut face (pt ambele curse) doar cu 48 de ore inainte de ora plecarii, intrucit nu am ales si platit un loc preferential. Iintrucit calatoream in spatiul Schengen nu a mai fost nevoie sa completez datele de pe actul de identitate pe tichetul de imbarcare . Asa e, si Ungaria si Grecia sunt in acest perimetru.

Totul a fost OK si dupa aceea am mers catre portile de imbarcare. Am trecut si prin magazinele duty free si am ajuns in zona de imbarcare. Tot din cauza spatiului Schengen nu am mai trecut si pe la controlul actelor de identitate. Oare cind va fi si Romania in acest spatiu ?

In zona de imbarcare era multa lume si magazine unde se puteau cumpara diverse lucruri si restaurante unde se puteau servi bauturi si alimente. Cind s-a afisat cursa de Salonic am mers spre poarta de imbarcare. Aici mi s-a retinut la cala unul din cele doua bagaje de cabina. Este OK, intrucit se mentioneaza ca daca nu am achizitionat si alte servicii nu mi se garanteaza ca bagajul de mina il voi putea lua in cabina, Probabil ca din cauza extinderii numarului de curse dn Aeroport sala de imbarcare era de fapt un hangar exterior cladirii Aeroportului de unde am plecat spre avion. Avionul a plecat cu o intirziere de aproximatic 20 de minute si dupa un zbor de o ora si jumatate am aterizat cu bine pe Aeroportul Makedonia din Salonic. Si din acest moment a inceput aventura in Salonic. Dar despre asta voi povesti in articolele viitoare.

Pt prima data am reusit sa filmez momentul decolarii si al aterizarii.

Iata un scurt film realizat la momentul decolarii din Budapesta in 25.08.2018:

Iata un scurt film realizat la momentul aterizarii la Salonic in 25.08.2018:

Mai jos puteti vedea imagini din Aeroportul Budapesta, din avion si de pe Aeroportul Salonic, realizate in 25.07.2018:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *