Cu vaporul la plaja in apropiere de Salonic

Pt ca Salonicul este si port la Marea Egee am cautat si un loc de facut plaja. Din pacate aceste nu sunt in apropierea orasului ci in perimetrul golfului in care este si Salonicul. In principal sunt trei zone in care se poate face plaja (in ordinea apropierii de Salonic): Perea, Nei Epivates si Agia Triada. Acestea sunt efectiv chiar niste mici statiuni linga Salonic.

Statiunile sunt accesibile cu vaporul sau cu autobizul. Noi am ales varianta cu vaporul care era operat de o companie cu mai multe vaporase. Erau curse din Portul vechi Salonic – Turnul Alb –  Nei Epivates – Perea.precum si din Portul vechi Salonic – Turnul Alb – Agia Triada. Pretul unei curse era de 3,50 euro pt adulti.

P_20180727_100650_new

Noi am mers in doua zile pe relatia Turnul Alb –  Nei Epivates – Perea, iar cursa a durat aproximativ 50 de minute. In Perea era o plaja destul de mica cu sezlonguri. Noi am gasit o sectiune unde se inchiriau sezlonguri la pretul de 3 euro/buc, in acest pret fiind inclus si un cafe frappe sau un suc, iar pentru doar 0,50 euro se putea servi o bere la pahar. Zona era foarte linistita iar apa marii era ca si un lac. Pe deasupra era si foarte calda, deci numai buna pentru baie.

Iata mai jos un scurt film realizat in timpul drumului spre Perea in 27.07.2018:

Mai jos puteti vedea imaginile realizate cusele spre Perea si spre Salonic precum si din Perea in 27.07.2018 si in 31.07.2018: 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *