Calatorie cu autobuzul turistic in Salonic

In toate marile orase exista autobuze turistice care ajuta turistii sa ajunga cit mai usor la cele mai immportante obiective turistice din oras. Si in Salonic exista un astfel de autobuz turistic care are 8 statii situate linga cele mai importante obiective turistice din oras:

salonic_harta_autobuz_turistic

Pretul unui bilet pt adult pt o zi este de 10 euro, iar pt doua zile este de 18 euro. Autobuzul este de tip hop on – hop off, adica se poate cobori in fiecare statie, se poate vizita zona si apoi se poate urca in alt autobuz. Autobuzele sunt etajate, locurile de la etaj fiind descoperite. Impreuna cu bietul se primesc si casti in care se poate asculta si o descriere a obiectivelor turistice pe linga care se trece. Intre cele 8 limbi in care se pot asculta descrierile este si limba româna. Pacat ca persoana care a inregistrat mesajul avea un puternic accent din Republica Moldova, ceea ce producea un oarecare disconfort la auditie…

Cele 8 statii sunt:

1 – Turnul alb – aici e statia de pornire si de aici se pot lua bilete

2 – Muzeul de Arheologie

3 – Biserica Sfânta Sofia

4 – Biserica Sfântul Dumitru

5 – Castelul bizantin

6 – Piata Aristotel

7 – Arcul lui Galerius

8 – Portul Salonic

Am calatorit cu acest autobuz in 29.07.2018 si am coborit la mai multe statii, chiar daca am mai vazut obiectivele si in drumurile noastre din zilele anterioare. Principalul obiectiv vizitat a fost Castelul bizantin din Orasul de sus, loc in care era mai greu de ajuns pe jos. Despre acest obiectiv o sa povestesc intr-un articol viitor.

Iata mai jos un scurt film realizat din autobuzul turistic (pe drumul de coborire din Orasul de sus – Castelul bizantin) in 29.07.2018:

Mai jos puteti vedea imaginile realizate in 29.07.2018 din autobuzul turistic precum si la obiectivele vizitate in timpul calatoriei: 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *