Trei vagoane, atat ne-a mai ramas!

In ultina perioada am mers de citeva ori de la Arad la Cluj cu trenul 1833/1834, tren care pleaca din Timisoara si merge pina la Iasi, pe o distanta de 789 km, distanta parcursa in 15 ore.

Pe aceasta distanta trenul a ajuns sa aiba doar trei vagoane si culmea toate erau de clasa a 2-a. Daca pina la incepuul lunii iunie erau 4 vagoane, dintre care unul de clasa a 1-a, saptamina aceasta am vazut ca s-a scos vagonul de clasa 1-a, asa ca au ramas doar trei vagoane

Imi amintesc ca in perioada de dinainte de 1989 acest tren avea 16-18 vagoane si aproape toate erau pline. Desigur acum circula cu trenul mai putine persoane, dar parca e cam mare diferenta de vagoane. Aproape toate locurile din tren erau ocupate. Interesant era ca locurile de bagaje erau foarte mici pt unele bagaje mai mari, asa cu cei care aveau astfel de bagaje le puneau pe jos sau pe culoar. Curatenia in toalete lasa de dorit. Deci “progres” pe toate liniile!

Acum, cind in toata Europa trenul este un mijloc de transport intens folosit si fiecare tara incearca sa-l modernizeze, pentru CFR parca timpul a stat in loc si uneori parca a mers inapoi! In afara de posibilitatea de a plati online biletele de calatorie sau de a le cumpara de la auomatele amplasate in unele statii CFR,, nu prea am vazut vreo modernizare reala a retelei de cale ferata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *