Cum sa comanzi produse de pe Amazon

Iata ca a venit momentul sa comand si de pe Amazon! Am ales, pt inceput site-ul amazon.de intrucit are si o versiune in engleza si pt ca produsele comandate sa-mi vina din UE. Trebuie facut cont ca si pe orice site de acest gen si trebuie trecuta adresa postala din Romania. Este important acest lucru intrucit unele produse nu se expediaza in Romania. Se poate plati in Euro cu cardul bancar, cu cardul cadou emis de amazon, cu ordin de plata si inca cu citeva metode de plata specifice unor tari. Eu am ales plata cu cardul bancar. Am folosit un card bancar in Euro, ca sa evit conversia valutara din Lei in Euro facuta de banca la un curs dezavantajos (pt mine).

Taxele postale au fost rezonabile: 6,04 Euro la prima comanda (un microfon pt camera DSRL) si 6,18 Euro la a doua comanda. A doua comanda a fost impartita in doua trimiteri, probabil in functie de modalitatea de impachetare (un pachet si un plic de carton). Toate produsele le-am primit cu Posta Romana. cele mai mici erau in plicuri mari (si mi-au fost aduse acasa de catre postas, e adevarat ca ma cunoaste) si cel putin mai mare a trebuit sa-l iau eu de la Posta. Ideea e ca plicurile mai mari nu ar intra in cutia postala si de aceea postasii evita sa le aduca acasa, cu exceptia cazurilor cind eventual il stiu pe destinatar sau stiu ca pachetul intra in cutia postala.

In momentul plasarii comenzii apare si termenul estimat de livrarea. Acesta a fost de regula de o saptamina. Prima comanda a intirziat doua zile lucratoare, iar la a doua ambele livrari au venit exact in ziua estimata (e adevarat ca au fost inversate fata de ce era mentionat in cont).

O sa revin in perioada urmatoare cu o scurta descriere a produselor comandate de pe Amazon.

2 comments for “Cum sa comanzi produse de pe Amazon

 1. Mihaela
  13/09/2019 at 17:36

  E curios… cum in Romania totul e mai scump???!!!! noi comandam pe Amazon de ani de zile…la noi in Germania e 5,99 Euro,iar noi avem Amazon Prime pe 1 an si comandam fara sa platim taxe postale!

  • dancioca
   13/09/2019 at 17:42

   Probabil distanta e de vina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *