Un card de debit in euro foarte util

Recent am avut nevoie sa-mi fac un card de debit in euro la o banca din tara si am descoperit cardul de debit MasterCard Direct de la Banca Transilvania.

Se poate face la orice Agentie BT si are atasat un cont curent in euro. Contul in euro se face gratuit si taxa lunara este tot zero. Cardul (contactless) are 4 euro comision de emitere si 3 euro comision anual de administrare (care se ia la sfirsitul anului de administrare). Comisionul la plata la comercianti sau online (in euro) este zero. Restul comisioanelor le puteti vedea aici. Alte detalii despre acest card puteti citi aici. Costurile acestui card trebuie comprate cu alte carduri in euro emise de bancile din Romania si nu cu cele emise de fintech-uri (de ex. Revolut, TransferWis, Monese, iCard, etc)

Mi-am facut cardul foarte rapid si mi-a venit la aceeasi Agentie peste doua zile. In momentul in care mi-am comandat cardul am depus si o mica suma in euro din care sa poata fi luata taxa de administrare.

Principalul avantaj al acestui card este ca sumele in euro se pot depune gratuit la orice agentie BT (la ghiseu) precum si la bancomatele BT Express (din Agentiile BT) si BT Express Plus. Deci practic nu este nevoie sa faci schimbul valutar la banca la un curs dezavantajos pt client.

Cardul si contul in euro se vede si in aplicatiile de Internet Banking (inclusiv BT Pay). Eu deocamdata utilizez doar BT24 in varianta desktop precum si NeoBT (desktop si mobil). Am vazut ca din aplicati cardul se poate si bloca, ceea ce este foarte util pentru perioadele in care nu il utilizezi. De asemenea aici se pot vedea si limitele maxime de tranzactionare. Daca se doreste modificarea acestor limite trebuie sunat la Banca.

Am folosit cardul pt plati la comercianti (in strainatate) precum si online fara nici un fel de probleme. De asemenea am folosit cardul si pentru alimentarea online a altor carduri in euro. Nu am gasit inca o modalitate de a alimenta online acest card, utilizind alte carduri in Euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *