Cum sa descarci video in format 4K de pe YouTube

In ultimii ani au inceput sa apara televizoare care redau in format UHD (4K) dar, cu exceptia Digi 4K, nu mai este nici un alt post TV in retelele din Romania care sa emita in format 4K. Mai exista doar la Netflix cu abonament Premium (11,99 Euro/luna) care ofera si continut 4K, dar am vazut ca nu sunt prea multe filme in acest format.

Exista insa si alternativa YouTube care ofera deja multe clipuri in format 4K. Pt vizionare pe TV-urile tip Smart exita aposibilitatea de a le viziona direct pe TV daca acesta e conectat la Internet (de preferinta pe cablu ETH) sau se pot descarca pe calculator si viziona pe Smart TV UHD 4K pe un stick sau pe un hard disc. Pt descarcarea acestor filme de pe YouTube exista mai multe variante. Eu am descarcat de aici un program gratuit – 4K Video Downloader. Dupa ce se descarca si se instaleaza pe PC programul, utilizarea acestuia este foarte simpla. Initial este util sa se seteze locatia de pe PC unde se va descarca fisierul de pe YouTube, pt al putea gasi cit mai usor. Apoi se copiaza link-ul clipului video de pe You Tube se apasa butonul verde – Paste Link – din stinga sus a programului. Imediat se deschide o fereastra in care apar mai multe optiuni: Descarcare video sau Extragere audio, calitatea (in pixeli) a fisierului care se va descarca si formatul (mp3 sau mkv). Precizez ca unele clipuri 4K se pot descarca la calitatea 4K doar in format mkv. Dupa ce s-au facut aceste setari se apasa butonul Download, iar dupa un oarecare timp apare fisierul descarcat la locatia definita anterior. Cu acest program se pot bineinteles descarca de pe YouTube si clipuri video in formate mai mici decit 4K: Full HD (1080p), HD (720p sau mai mici.

Asa cum am amintit mai sus, exista si posibilitatea de a extrage doar sonorul din clipul respectiv (folosesc de mai mult timp programul, dar de abia recent un prieten mi-a indicat si aceasta facilitate a programului), ceea ce uneori este foarte util, mai ales daca este un clip muzical. In plus fata de programul din acest articol, exista si posibilitatea de a descarca si toate clipurile dintr-un playlist (doar sonorul sau toate video-urile). In varianta gratuita a programului se pot descarca maxim 25 de piese daca playlist-ul are mai multe decit acesta cifra. De aici puteti descarca variantele Premium, in diferite combinatii.

Se mai pot descarca de aici si alte programe asociate, dintre care amintesc 4K YouTube to mp3 (descarcare doar sonor dintr-un clip de pe YouTube, inclusiv din playlist-uri) si 4K Stogram (descarcare poze si video de pe Instagram).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *