Cum sa faci un film in format 4K

Scriam recent despre Cum sa descarci video in format 4K de pe YouTube. Dar ce ar fi sa faci si propriile filme in format 4K?

Pt inceput sa vedem ce inseama formatul (rezolutia) 4K in comparatie cu celelalte formate:

SD (Standard Definition) = 720 x 480 pixeli sau 480p

HD Ready = 1280 x 720 pixeli sau 720p

Full HD = 1920 x 1080 pixeli sau 1080p

UHD 4K (Ultra HD) = 3840 x 2160 pixeli sau 2160p; Cu cat rezolutia este mai mare, cu atat si imaginea pe care o vei vedea va fi mai clara si mai detaliata. Rezolutia Ultra HD sau rezolutia 4K este, de fapt, o multiplicare de 4 ori a rezolutiei pe care o poti gasi pe televizoarele Full HD

Acum este destul de simplu. Exista camere video sport (de actiune) la un pret accesibil care filmeaza si in format 4K. Eu am ales camera video sport Ausek care pe linga camera propriuzisa are mai multe accesorii pt fixare pe bicicleta, pe casca, pe suprafete plane, etc. Camera are si o carcasa inchisa ermetic care permite filmarea subacvatica. De fapt camera se pune in aceasta carcasa care se poate adapta la diverse situatii. Camera video filmeaza in mai multe formate (inclusiv 4K) si de asemenea realizeaza si poze. Exista de asemenea si selfie stick-uri mai performante (ca de exemplu acesta) care au si posibilitatea de a monta si o camera sport pe el. Pt stocare am ales un card de memorie Samsung Micro-SDXC EVO Plus 64GB, Class 10, UHS-I U3, care ofera spatiu suficient pt stocare.

Pt inceput am montat camera sport pe ghidonul de la bicicleta (asa cum se vede in imaginea de mai sus) si am inceput sa filmez de pe bicicleta in format 4K. Iata un film 4K realizat pe Malul Muresului din Arad intr-o zi insorita din luna decembrie 2019:

Camera prezentata mai sus inregistreaza si sonorul, dar in filmul realizat de pe bicicleta se aude mersul bicicletei si de aceea am preferat sa inlocuiesc pe YouTube sonorul original cu o melodie oferita de YouTube ca sa evit problemele legate de Copyright. Filmul 4K de mai sus se vede cel mai bine pe un televizor UHD 4K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *