Cum se ridica de la Vama un colet venit prin Posta Româna

Am comandat de mai multe ori din China, dar de fiecare data valoarea comenzii a fost mai mica de 10 Euro. Sub valoarea de 10 Euro nu am platit nici taxe vamale si nici TVA. Comenzile erau de dimensiuni mici (memorii USB) asa ca le-am primit prin Posta Româna direct in cutia postala.

Recent am comandat de pe un site doua produse (o memorie USB si un suport de telefon pt masina) in valoare de 20,18 USD (deci mai mult de 10 Euro). Am primit aviz de la Post Româna in cutia postala, unde erau mentionate foarte clar adresa Oficiului Postal si actele necesare pt ridicarea coletului .

De aici am aflat ca pt comenzile cu valoarea mai mica de 150 Euro se poate sa nu se plateasca taxe vamale, iar pt cele cu valoarea mai mica de 10 Euro nu se plateste TVA. Am dus cu mine copia dupa CI, comanda si extrasul de cont si am mers la Oficiul Postal indicat in aviz, unde in aceeasi incapere era si Oficiul Vamal. Acolo erau mai multe persoane dar procedura a mers destul de repede. Practic am avut nevoie doar de Copia CI si extrasul de cont in care era inscrisa exact suma platita de mine (plata am facut-o cu un card Revolut in USD). Pt valoarea de 20,18 USD am platit la Oficiul Vamal suma 17 lei reprezentind TVA si la Oficiul Postal suma de 8 lei reprezentind taxe postale prezentare vama, deci in total suma de 25 lei.

Am observat ca era afisata si o adresa de email unde se puteau trimite de pe telefon actele necesare, in situatia in care cel care se prezinta nu le are listate. Cind eram acolo chiar am vazut acest lucru functionind! Iata ceva care chiar vine in sprijinul celor care nu au listate toate actele necesare pt eliberarea coletelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *