Tupeu de la Enel!

Azi am avut parte de o experienta interesanta de la Enel. Eram acasa si suna cineva la sonerie. Deschid repede si vad un tinar si o tinara care se prezinta ca sunt de la Enel (avind ecusoane de genul celui din imagine) si ma roaga sa le prezint o factura Enel ca sa verifice daca sunt actualizate datele personale. Le-am spus scurt ca eu nu primesc factura tiparita de Enel (am renuntat de multi ani sa o mai primesc tiparita, am activata factura electronica din contul My Enel) si ca nu sunt disponibil sa vorbesc cu ei in acel moment. Am inchis usa si gata. Am observat ca au mai sunat si la alti vecini.

Poate Enel s-a transformat in banca si inca nu am aflat! Vad ca mai nou umbla pe la oameni pe acasa cu diverse pretexte. Ma intreb daca apoi nu trebuia sa le prezint si CI si poate si un act de proprietate! Oare cum verificau doar din factura Enel daca am datele actualizate?

Daca erau de la Enel sau de la o firma care colaboreaza cu Enel atunci constat ca Enel chiar are tupeu! Tinerii care au venit chiar au fost amabili, de aceea am subliniat ca Enel are tupeu. Oare nu se poate verifica inainte si suna telefonic titularii daca exista astfel de suspiciuni ca nu ar fi actualizate datele personale. Nu stiam ca si la Enel am astfel de obligatii, ca si la banca! Mi-am amintit ca in 2017 am primit un plic de la Enel cu diverse formulare unde sa trec datele personale. L-am completat si l-am pus la Posta (era cu taxele postale platite). Dupa citeva luni (practic in 2018) am vazut ca au aparut datele actualizate pe factura Enel (numele si adresa complete si corecte).

Daca este o inselatorie atunci inseamna ca imaginatia umana nu are limite! Interesant este ce idei se mai pot gasi.

Mi-am adus aminte tot de un tupeu maxim de Enel. Acum 1-2 ani, cind reclamam telefonic ca nu exista curent electric in tot imobilul te puneau sa le spui la telefon codul de client de pe factura ca sa te poata identifica, spunind ca nu te pot identifica dupa nume si adresa. Interesant de gasit codul de client mai ales noaptea! Am auzit aceasta magarie de mai multe ori si cind am reclamat de la domiciliu dar si cind am reclamat de la locul de munca. In ultima perioada am vazut ca nu au mai avut aceasta cerinta absurda in asemenea cazuri, fiind suficiente numele si adresa completa pentru identificarea clientului care reclama un deranjament.

1 comment for “Tupeu de la Enel!

  1. nicolae ghiorghe
    09/02/2020 at 06:12

    Au venit pentru mutarea contractelor de la reglementat la piaţa liberă, mai scumpă, fireşte! Oricum din vară trecem cu toţii la piaţa liberă, adică la curent mai scump!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *