Sibiu – februarie – martie 2010

Din 8 februarie pina in 5 martie 2010 mi-am desfasurat activitatea profesionala in Sibiu. Am fost zi de zi acolo de luni pina simbata.

Sibiul e un oras placut. Eu am fost doar in citeva cartiere de blocuri. De asemenea am mai fost si in zona centrala. Sunt multe blocuri izolate termic si zugravite. Asta le da o nota de prospetime.

Din pacate in unele cartiere si in special pe drumul pe care merg TIR-urile drumurile au multe gropi, parca prea multe ! Si totusi am vazut ca se lucreaza pe multe strazi, unde se lucraza de la temelie. Se scoate tot asfaltul vechi, pina la pamint, se  reface terasamentul si apoi se toarna alt asfalt. Deci se lucreaza si sper sa se vada. Dupa toate probabilitatile in perioada urmatoare voi mai merge in Sibiu, asa ca voi avea ocazia sa vad rezultatele lucrului la drumuri !

Exista multe semafoare cu cronometru. E o functie foarte utila pt cei care astepta in masina. De asemenea e util sa vezi cite secunde mai ai pina treci. De asemenea semnele de circulatie sunt foate bine amplasate. De asemenea sunt indicatoare si pt accesul la Primarie, Consiliul Judetean si Prefectura. Apare si o indicatie interesanta – Inel central.

Pt anul 2007 cind Sibiul a fost capitala culturala europeana si in perioada ulterioara s-au construit mai multe hoteluri care functioneaza sub marci renumite (Golden Tulip si Ramada):

Cele vechi s-au modernizat si si-au schimbat denumirile:

Din pacate pt oras tot traficul de tranzit pt autoturisme se face prin centrul orasului, pe aici:

Exista citeva parcari bine organizate. Am parcat si eu in parcarea de linga Hotel Continental Forum. Costa 1 leu pe o zi de parcare. Se introduce o bancnota de 1 leu intr-un automat si se scoate un carton. Se bifeaza ziua si luna si se pune in parbriz. O metoda simpla si ieftina. Tot linga Continental mai era o parcare mare cu 0,5 lei / ora. La fel ca in orasele din Europa unde in centrul istoric exista o parcare mare si bineinteles cu plata. Oare sa fie vreo legatura intre ordinea si oras si faptul ca primarul Sibiului e neamt ? Eu cred ca da !

Centrul istoric este renovat si nu se circula cu masina. Cladirile sunt refacute cu mare atentie la detalii. Iata ca si in Romania sunt zone de vizitat !

De asemenea si Bisericile din zona centrala sunt in buna stare:

Se mai vad si acum indicatoarele folosite in anul 2007, atunci cind erau multi turisti straini care vizitau Sibiul. Din multe puncte de vedere Sibiul este cu adevarat un oras european. Si acum am mai vazut turisti straini vizitind diferite obiective. In Septembrie 2007 m-am aflat pt 2 zile in Sibiu. Peste tot se puteau vedea turisti straini, la fel ca in orice oras di Europa. Deci iata ca se poate si in Romania !

Daca v-a placut ceea ce v-am povestit va invit si pe voi sa mergeti la Sibiu.

Mai multe poze realizate la Sibiu in data de 04.03.2010 puteti sa vedeti aici.

1 comment for “Sibiu – februarie – martie 2010

  1. elena
    14/04/2010 at 15:01

    Sunt bucuroasa ca cineva descopera cu minutiozitate cu rabdare si cu obiectivitate Sibiul . Tine-o tot asa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *