Sarbatori de Paste 2010 la Manastirea Bodrog

Ca de obicei am fost prezent si in acest an la evenimentele desfasurate la Manastirea Bodrog cu ocazia Sarbatorilor de Paste.

In Vinerea Mare (02.04.2010) incepind cu ora 10 s-a desfasurat Drumul Crucii. Procesiunea se desfasoara pe drumul ce leaga Manastirea de localitatea Bodrogu Nou. Se fac 14 popasuri, prima data la crucile de pe partea dreapta spre Bodrogu Nou si apoi tot pe dreapta dinspre Bodrogu Nou spre Manastire. Pelerinii si Preotii fac un popas la fiecare cruce, unde se citesc pericope evanghelice si se spun rugăciuni.

Procesiunea incepe din Biserica noua si in fata grupului de Preoti este un calugar care bate toaca:

Inainte de Crucea de linga Arhondar pelerinii au fost asteptati de Arhiepiscopul Timotei al Aradului:

Acesta a participat apoi la partea a doua a Drumului Crucii, iar la ultimul popas a rostit un cuvint de invatatura:

Cei care au dorit sa participe la procesiune au avut unde sa parcheze masina. Din primavara acestui an s-a marit parcarea cu inca o sectiune, mai mare decit cea de pina acum, astfel incit doritorii sa poata parca in conditii extrem de civilizate:

Simbata 03.04.2010 la ora 23:30 a inceput Slujba de Inviere. Biserica noua si curtea Manastirii au fost pline de credinciosi. La ora 24 lumea s-a inghesuit sa ia lumina de la Preoti:

Slujba a fost oficiata, conform traditiei, in Paraclisul de vara:

Frigul s-a lasat din ce in ce mai mult si asistenta s-a imputinat vazind cu ochii. Unii din cei care plecau au lasat luminarile aprinse in fata portii de la intrare:

Totul s-a desfasurat in liniste si ordine. Erau jandarmi si pompieri care sa asigure ordinea si sa evite orice incident neplacut. La Manastirea Bodrog lumea parca e mai linistita si mai aplecata spre credinta. Nici in acest an nu au fost evenimente neplacute.

Duminica 04.04.2010 s-a desfasurat Slujba din prima zi de Paste. Si de aceasta data a fost multa lume, ca de obicei la astfel de evenimente:

Asa s-au desfasurat la Manastirea Bodrog principalele evenimente din perioada Sarbatorilor de Paste 2010.

Daca v-a placut va invit si pe dvs. sa vizitati Manastirea Bodrog, cea mai veche asezare monastica din tara noastra, cu viata monahala neintrerupta, prima atestare documentara cunoscuta datind din anul 1177. Cu siguranta nu veti regreta si cred ca veti reveni cu placere ori de cite ori aveti ocazia !

Imaginile de la Drumul Crucii din 02.04.2010 le puteti vedea aici.

Imaginile de la Slujba de Inviere si de la Slujba din prima zi de Paste (04.04.2010) le puteti vedea aici.

Site-ul Manastirii il puteti vedea la adresa http://www.manastireabodrog.ro

Mai multe imagini de la Manastirea Bodrog puteti vedea aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *