Alba Iulia – august-septembrie 2010

In perioada 05.08 – 18.09.2010 mi-am desfasurat activitatea profesionala in Alba Iulia. Am fost acolo in cursul saptaminii de luni pina vineri. Am stat la Hotel Hermes, in cartierul Cetate:

Un hotel excelent cu un personal foarte amabil. Nu avea loc de parcare rezervat dar se putea parca pe strada. Din pacate restaurantul hotelului era in renovare dar am putut minca la un restaurantul Platoul Romanilor (linga fintina arteziana din fata Catedralei Ortodoxe) la 10 minute de hotel. Va recomand cu caldura acest hotel daca ajungeti in Alba Iulia !

Aici am aflat ca Uniunea Europeana este la 0 km (indicatorul este linga Primarie):

Orasul este dominat de blocuri de toate dimensiunile:

Peste tot erau pavaje ! Intre blocuri erau delimitate si marcate locurile de parcare, bineinteles pavate si tocmai se licitau pt locatarii din zona. Totate pavajele erau facute de o firma locala Elis Pavaje care are un slogan interesant – TOTUL SE LEAGA – oare cu cine se leaga ?

Cel mai important obiectiv din oras este Cetatea. Obiectivul este foarte bine restaurat si inca se lucreaza lucreaza de zor pe unele portiuni:

In Cetate am vazut si turiti straini, deci iata ca mai vin si pe la noi turisti ! Turistii respectivi erau italieni si erau tare galagiosi !

De aici se vede o frumoasa panorama a centrului orasului:

Exista garzi in costume de epoca care patruleaza in dreptul portilor Cetatii:

In fiecare zi la ora 11:45 are loc ceremonialul schimbarii garzii:

Catedrala Ortodoxa este de asemenea proaspat restaurata:

De asemenea sunt restaurate Muzeul National al Unirii si Sala Unirii:

In Catedrala Romano – Catolica:

este ingropat Iancu de Hunedoara:

In parcul din fata celor doua Catedrale se afla o frumoasa fintina arteziana:

In fata parcului se afla o zona pavata cu diferite tipuri de pavele cu trotuare, parcari si chiar si pista pentru biciclete:

Iata deci citeva imagini din Alba Iulia, un oras incarcat de istorie, din cele mai vechi timpuri si pina in perioada mai apropiata.  In afara blocurilor care le putem vedea peste tot in Romania, merita vazute Cetatea, Bisericile si Muzeele. Ceremonia schimbarii garzii in Cetate merita vazuta de asemenea.

Toate imaginile realizate la Alba Iulia le puteti vedea aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *