Roma 2010 – prima zi (27.11.2010)

Am fost din nou la Roma !

Am fost pentru a doua oara. Prima data am fost in iulie 2008 si era o caldura teribila ! Am plecat simbata 27 noiembrie si  ne-am intors joi 2 decembrie. Deci am stat 6 zile (5 nopti).

Am fost cu avionul din Timisoara pina la Aeroportul Leonardo da Vinci din Fiumicino si de acolo cu autobuzul pina la  Roma, la gara Termini. Cursa de avion a fost de la Wizzair cu un avion Airbus 320. Era plin ochi, nu cred ca mai erau locuri libere. Si de data asta am optat pentru check-in on line la Timisoara si a fost totul OK. Am mers direct la verificarea pasapoartelor si de acolo la filtru. Pretul a fost excelent – 59 lei / persoana / cursa. Cursa a plecat cu o mica intirziere (de 30 minute) dar a ajuns aproape la ora programata. Autobuzul dintre Aeroportul din Fiumicino si Gara Termini din Roma l-am platit direct la autobuz – 15 euro / persoana / cursa dus-intors). Biletul l-am platit mai bine de o  luna inainte si nici de data asta nu am mai luat bagaj de cala, ci doar cite un bagaj de cabina pentru fiecare pasager. La Timisoara nu am avut probleme cu verificarea bagajelor de cabina. Erau oricum de tipul celor acceptate de Wizzair si nu a trebuit sa le verificam in sablonul de la Aeroportul din Timisoara.

Am facut si acum citeva poze din avion:

Aeroportul Leonardo da Vinci este foarte aproape de mare, asa ca am avut ocazia sa vedem si marea, chiar daca doar din avion !

Aeroportul era foarte mare si am avut mult de parcurs pina la controlul pasapoartelor. Am trecut fara multe explicatii de controlul pasapoartelor (doar suntem europeni !) si iata-ne  din nou in Italia. Exact la iesirea din Aeroport era autobuzul spre Roma. Nici vorba sa te agaseze taximetristii care sa-si ofere serviciile. Am gasit repede cursa de autobuz si am luat bilete dus-intors. Cursa a durat aproximativ o ora si pe o portiune am mers si pe autostrada. Cursa oprea linga Gara Termini din Roma. De aici am mers la Hotel Luciani – la 200 m fata de locul unde ne-a lasat autobuzul. Hotelul l-am rezervat prin site-ul booking.com. Acesta este hotelul:

De la iesirea din hotel se vedea Gara Termini (strada pe care era hotelul era perpendiculara pe Gara):

Hotelul era destul de modest, dar totusi era modernizat si curat. Camera era destul de mica si micul micul dejun nu era prea bogat, dar totusi ceva mai bun decit la Milano. Marele avantaj era situarea chiar linga Gara Termini. Pretul platit pentru hotel a fost de 70 / noapte pentru o camera tripla (mic dejun inclus). Pentru Roma e un pret acceptabil.

Am prezentat la receptie mesajul primit de la booking.com si totul a fost OK, ca de fiecare data. Am lasat bagajele si imediat am plecat spre statia de autobuz de linga Gara. Am luat cite un abonament valabil pentru toate mijloacele de transport in comun din Roma pt 7 zile la pretul de 16 euro / bilet de la un automat din statie:

Se putea plati cu monede, bancnote sau cu cardul. Deci toate conditiile sa-ti iei bilet !

Cu autobuzul 40 am mers de la Gara pina in Piazza Pia, linga Vatican. Iata-ne, dupa mai bine de doi ani din nou la Vatican. Am trecut de filtrul de la intrare – la fel ca si la Aeroport – si am intrat in Basilica San Pietro. Era Slujba, fiind simbata seara. In afara Bisericii erau doua ecrane mari pe care se putea urmarii Slujba si se auzea excelent:

Inauntru era multa lume, majoritatea vizitatori si putini care aveau acces la Slujba propriuzisa. Erau multe persoane care asigurau ordinea in biserica. Pina la urma am reusit sa mergem in partea in care erau cei care urmareau Slujba. Am avut deosebita onoare sa participam la o Slujba tinuta de Papa Benedict:

Am reusit sa realizez si citeva filme la Slujba. Iata mai jos unul dintre ele:

La terminarea Slujbei Papa a iesit din Biserica prin culoarul din mijlocul Bisericii in aclamatiile multimii. Unii dintre participantii la Slujba s-au urcat pe scaune ca sa-l poata vedea mai bine pe Papa. Nu credeam sa vad asa ceva, tocmai la Vatican !

Am reusit sa-l vedem destul de aproape pe Papa:

Iata ca am reusit sa-l vedem de data asta pe Papa si sa participam si la o Slujba tinuta de acesta ! Cred ca a fost un eveniment memorabil de care sa ne amintim cu placere. Poate a fost o ocazie unica in viata. In 2008 nu am reusit sa-l vedem pe Papa, atunci era in vizita in Australia.

De la Vatican am venit cu acelasi autobuz la Gara si de acolo la hotel. A fost prima zi petrecuta la Roma, zi in care au reusit sa-l vedem pe Papa, obiectiv care il aveam, dar care nu stiam daca il vom putea atinge !

Imaginile realizate din avion in in 27.11.2010 le puteti vedea aici.

Imaginile realizate la Roma si la Vatican in 27.11.2010 le puteti vedea aici.

Toate imaginile si filmele realizate la Roma si Vatican in perioada 27.11-02.12.2010 le puteti vedea aici.

In episodul urmator urmeaza povestea celei de-a doua zile petrecute la Roma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *