Roma 2010 – a doua zi (28.11.2010)

In a doua zi petrecuta la Roma am pornit de dimineata tot spre Vatican, pentru a participa la Slujba de duminica. Am ajuns acolo cu acelasi autobuz 40 si dupa un control ca si la Aeroport am intrat in Biserica San Pietro.

Aici era destul de multa lume. Intrucit era destul de devreme am reusit sa intram in zona celor care participa la Slujba. Am stat in primele rinduri. Unul din persoanele care asigurau ordinea m-a intrebat in engleza daca sunt din Germania. I-am raspuns ca din pacate nu sunt. Daca eram aveam ocazia sa citesc un text alaturi de Preoti. A ales o doamna din spatele meu, care era din Germania. Aveam o ocazie unica, dar nu a fost sa fie !

Am reusit sa fac citeva poze in timpul Slujbei, de destul de aproape:

Am reusit sa fac si doua scurte filme in timpul slujbei. Iata unul dintre ele:

Dupa terminarea Slujbei am mers la mormintele papilor din Biserica San Pietro. Acolo era si mormintul Papei Ioan Paul a II-lea, un mormint simplu, doar o placa din beton, in dreptul caruia nu era voie sa se faca fotografii.

Cind am iesit din Biserica a inceput sa ploua si asa a tinut-o toata ziua !

De la Vatican am plecat la Biserica San Giovanni in Laterano:

In partea drepata a pietei in care este bBserica se afla Scara Sfinta (Scala Santa). Dupa traditie ar fi fost aceeasi  pe care a urcat Isus in casa lui Pilat si a fost adula la Roma de catre imparateasa Elena. Cele 28 de trepte pot fi urcate doar in genunchi:

De acolo am plecat spre Biserica San Clemente. Acolo era interzis de facut poze, porobabil pentru a se putea vinde vederile editate de catre Biserica.

Tot prin poaie am mai trecut pe linga Colosseum:

Arcul lui Constantin:

Columna lui Traian:

Monumentul lui Vittorio Emanuele II:

Din pacate iarna ziua e foarte scurta si noaptea vine foarte repede. Daca pe deasupra mai si ploua excursia capata nuante de aventura !

Ploaie ne-a patruns chiar si prin pelerine asa ca ne-am retras, tot cu autobuzul spre hotel.

Imaginile realizate la Roma si la Vatican in 28.11.2010 le puteti vedea aici.

Toate imaginile si filmele realizate la Roma si Vatican in perioada 27.11-02.12.2010 le puteti vedea aici.

In episodul urmator urmeaza povestea celei de-a treia zile petrecute la Roma.

1 comment for “Roma 2010 – a doua zi (28.11.2010)

  1. Camelia Mihai
    07/12/2014 at 00:29

    Buna seara! Cum ati reusit sa participati la o slujba in San Pietro? Imi puteti furniza va rog detaliile? Se face pe baza unei invitatii? Multumesc mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *