Roma 2010 – a cincea zi (01.12.2010)

Din nou am petrecut Ziua Nationala a Romaniei in afara tarii. De dimineata a plouat din nou la Roma. Am prins cam multa ploaie in acesta excursie !

Am pornit din nou spre Vatican sa mai facem o vizita de ramas bun. Acum nu era Slujba asa ca am putut intra destul de repede trecind prin filtrul de la intrare. Garda elvetiana era la post si de data asta era imbracata in uniforma de iarna:

In biserica se lucra la podiumul de sub baldachin. Scindurile se transportau cu o masina mica care se deplasa foarte silentios in Biserica:

La iesirea din Biserica am trimis citeva vederi in tara de la cutia postala a Vaticanului:

Vederile au ajuns in tara dupa aproape 2 saptamini de la data trimiterii. Cine stie prin cite locuri au mai trecut, sau poate au venit cu postalionul !

In Piazza San Marco am prins si citeva minute cu soare, asa ca am realizat si un scurt film:

De aici am mers pe jos spre Castel Sant’Angelo. De data asta era deschis si am intrat toti trei. Cu surprindere am vazut ca cetatenii UE cu virsta mai mica de 18 ani si pt cei de peste 65 de ani intrarea este gratuita. Deci am beneficiat si noi de ceva in calitate de cetateni UE (mai precis Silvia) !

Desi pare ca o fortareata, castelul a fost imaginat de catre Imparatul Adrian ca mormint al sau. Din Castel am reusit sa vedem o panorama extraordinara a intregii Rome, a podurilor de peste Tibru si a Vaticanului. Am realizat si citeva imagini interesante:

Ita mai jos si un film relizat de pe Castel Sant’Angelo:

Dupa ce am terminat de vizitat Castelul am mers cu un autobuz si un tramvai la Muzeul National de Arta Moderna:

Si aici era aceasi regula cu gratuitate la intrare pt cetatenii UE cu virsta mai mica de 18 ani si mai mare de 65 de ani. Aici fotografiatul era interzis asa ca nu am reusit sa fac poze. De acolo am vrut sa mergem spre Piazza Venezia. Din pacate am gresit sensul de mers al tramvaiului asa ca a trebuit sa ne intoarcem de unde ne-am dat seama ca am gresit. Cred ca am mers mai bine de o ora cu tramvaiul !

Imediat linga Piazza Venezia am mers la Biserica Il Gesu:

Am reusit sa intram, dar era destul de intuneric in Biserica. Ne-am propus sa revenim in ziua urmatoare si din fericire am si reusit.

De aici am pornit in Piazza del Popolo sa cautam Biserica Santa Maria del Popolo:

Am gasit-o dar era inchisa, asa ca nu am reusit sa intram.

Din Piazza del Popolo am mers in Piazza di Spagna:

Ca de obicei, desi era seara, aici era destul de multa lume. Am reusit sa urcam pe Treptele Spaniole si sa mergem si in Biserica franceza Trinita dei Monti:

De aici am plecat spre hotel. Deja se vedeau cladirile iluminate sa Sarbatori:

Oricum, fata de Viena, erau mult mai putine cladiri iluminate de Sarbatori. De asemenea pe strazi inca nu erau decoratiunile specifice de Sarbatori, Poate era inca prea devreme !

Imaginile realizate la Roma si Vatican in 01.12.2010 le puteti vedea aici.

Toate imaginile si filmele realizate la Roma si Vatican in perioada 27.11-02.12.2010 le puteti vedea aici.

In episodul urmator urmeaza povestea celei de-a sasea zile (si ultima) petrecute la Roma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *