Roma 2010 – a sasea zi – ultima (02.12.2010)

Iata ca am ajuns in ultima zi petrecuta la Roma. In sfirsit era un soare placut inca de dimineata. Am pornit pe jos spre Piazza della Republica, care este in imediata apropiere a Garii Termini. Aici am vazut Fintina Naiadelor:

Tot in Piazza della Republica este si Biserica Santa Maria degli Angeli e dei Martiri:

Biserica este construita construita pe o parte din ruinele Bailor lui Diocletian. Se spune ca ar fi ultimul din marile proiecte ale lui Michelangelo Buonarroti.

O particularitate a acestei biserici sunt niste desene pe podeaua de marmura care seamana cu un observator astronomic:

De asemenea este o linie care strabate biserica, subliniind meridianul ce trece prin Roma:

La ora 12 pranz, soarele intra pe o crapatura special facuta sus in zid pentru a evidentia efectul:

Din Piazza della Republica am aluat autobuzul 40 pt 2 statii ca sa ajungem in Piazza Venezia. Am mai vrut sa mergem la Biserica Il Gesu. De data asta era lumina in Biserica asa ca am reusit sa vedem si picturile din Biserica:

In centrul Bisericii era o oglinda inclinata la aproximativ 30 de grade cu ajutorul careia se poate vedea mult mai bine pictura de pe tavanul Bisericii:

Iata o idee extrem de simpla dar de mare efect !

Cu acelasi autobuz ne-am intors spre Gara Termini. In gara au aparut citeva luminite in bradul de Craciun si niste hirtii cu diverse solicitari ale copiilor care treceau prin Gara:

Nici in gara nu erau prea multe decoratiuni de Sarbatori. Am realizat si un scurt film in Gara Termini:

De aici am mers spre Hotel sa predam camera si sa mergem spre autobuzul care trebuia sa ne duca spre Aeroportul Fiumicino. Autobuzul a plecat exact conform orarului, si dupa ce am mai revazut citeva locuri cunoscute din oras am iesit spre autostrada si ne-am indreptat spre Aeroportul Fiumicino. Drumul a durat aproximativ o ora, circulatia era destul de greoaie in Roma. De unde ne-a lasat autobuzul (in fata Terminalului 3 – sosiri) am avut ceva de mers pina la Terminalul 2 – plecari. Aici a trebuit sa stam la rind la biroul de check-in, intrucit Wizzair nu are serviciul de check-in online pt Aeroportul Fiumicino din Roma. Coada era destul de mare si a durat aproape o ora. A trebuit sa introducem prin sablon toate cele 3 bagaje. Am avut ceva emotii dar au intrat toate si nu a trebuit sa le punem in cala !

De la check-in am mers detul de mult prin aeroport (noroc ca s-au inventat bagajele pe role !) si apoi cu un trenulet pina la terminalul de imbarcare. Am trecut cu bine si de controlul pasapoartelor si iata-ne in sfirsit la poarta de imbarcare. De la intrarea in aeroport pina la poarta de imbarcare a durat aproape 2 ore, asa ce e bine sa ajungeti din timp la Aeroport. E si mai bine sa se opteze – daca e posibil – pentru chec-in on line si atunci timpul se scurteaza considerabil.

Cursa Wizzair a plecat cu aproximativ 30 de minute intirziere fata de ora programata. Si de data asta cursa a fost plina. Am inteles ca a fost anulata o cursa Wizzair de la Roma spre Bucuresti, din cauza conditiilor de la Bucuresti (polei) asa ca in avion erau 26 de pasageri care urmau sa plece de la Timisoara la Bucuresti cu un autocar. Zborul a decurs bine si am aterizar doar cu o mica intirziere la Timisoara,si de aici cu masina acasa la Arad.

A fost o excursie extraordinara in intr-un loc extraordinar ! Am mers pt a treia oara cu avionul cu Wizzair si cu siguranta vom mai merge.

Daca v-a placut ceea ce v-am povestit va invit si pe voi sa mergeti la Roma.

Va asigur ca Roma este un loc care merita vazut !

Imaginile realizate la Roma in 02.12.2010 le puteti vedea aici.

Toate imaginile si filmele realizate la Roma si Vatican in perioada 27.11-02.12.2010 le puteti vedea aici.

Imagini interesante realizate la Roma si Vatican in perioada 27.11-02.12.2010 puteti vedea aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *