Bucuresti – 2011 (1)

Din 31 ianuarie 2011 lucrez in Bucuresti, din fericire pentru o scurta perioada !

Sunt acolo in cursul saptaminii si reusesc sa vin acasa o data la una sau doua saptamini. Sunt totusi 550 km intre Arad si Bucuresti si asta inseamna aproape 9 ore de calatorie pe drumurile din Romania. Vin pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Rimnicu Vilcea – Pitesti – Bucuresti. In Sibiu am mers pe centura ocolitoare. Este excelenta si evita traseul prin centrul Sibiului. Din pacate centura are doar 16 km la care se adauga inca 5 km pina la centura propriuzisa. Oare cind vor avea si alte orase o asfel de centura ? Autostrada Pitesti – Bucuresti e in stare relativ buna tinind cont ca e perioada de iarna. Ce bine ar fi sa putem merge intre Arad si Bucuresti doar pe autostrada ! Sincer sa fiu nu cred ca eu o sa apuc sa mai merg pe o astfel de autostrada, dar macar copii nostrii sa poata merge pe ea !

Oare isi mai aminteste cineva ce importanta personalitate politica a afirmat ca in Romania nu e nevoie de autostrazi ? Persoana e inca foarte importanta (inca citiva ani), iar rezultatele afirmatiei se vad inca !

In Bucuresti am stat – cu exceptia primei saptamini – la Hotelul Razvan, pe Calea Calarasi, la aproximativ 1,5 km de Piata Unirii:

Hotelul are si restaurant unde se poate servi si masa de prinz si cina. Seara este muzica live la restaurant, cintata de o formatie compusa din doua persoane – Duo Melodic . O interpreta vocala si un instrumentist la orga electronica intretin atmosfera. Repertoriul este adecvat restaurantului si efectiv se asculta cu placere. Mie imi place ceea ce a spus domnul Marius Chicoş Rostogan: “Muzica iaste aceea care ne gidila urechile intr-un mod placut”.

Nu credeam sa ajung vreodata sa circul zilnic cu masina in Bucuresti ! Dar iata ca viata ne ofera mereu surprize !

In 2010 am lucrat in Sibiu, Cluj si Alba Iulia. Nu se compara circulatia de acolo cu cea din Bucuresti. Lucrez in cartierul Pajura, asa ca fac zilnic 10 km pina in cartier, ceea ce uneori inseamna chiar si o ora de drum. Ce m-as fi facut fara GPS ! Acum stiu drumul, dar totusi il folosesc, in eventualitatea in care totusi m-as incurca. Parca circulatia nu este chiar asa de aglomerata fata de anul trecut in aceeasi perioada cind am mai fost de doua ori cu masina in Bucuresti. Poate ca pretul benzinei sa fie una dintre cauze ?

In cartier stiu deja strazile. Sunt blocuri vechi, unele de pe vremea rusilor, din anii ’50.  In prima saptamina din luna februarie am prins o vreme foarte friguroasa. Strazile principale erau curatate de zapada si se putea circula foarte bine. In schimb aleile dintre blocuri erau necuratate si era destul de periculos atit cu masina cit si pe jos. In urmatoarea saptamina timpul a fost relativ frumos si zapada a inceput sa se topeasca. In a treia saptamina a inceput din nou sa ninga. Intrucit temperatura a fost doar cu putine grade sub zero drumurile au fost relativ bune.

Deocamdata atit despre activitatea mea in Bucuresti, mai multe in articolele viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *